Collaboration Platforms

Informatie delen onafhankelijk van het device en platform

De vraag om ieder type informatie te kunnen delen, onafhankelijk van het device en de communicatieplatform, groeit al jaren. Enkele grote aanbieders, zoals Microsoft, Cisco en Pexip, spelen hierop in en hebben hun oplossingen voor videocommunicatie inmiddels doorontwikkeld om de optimale Collaboration beleving te bieden.

Microsoft Teams als all-in-one communicatieplatform

Microsoft heeft als grote speler op de zakelijke markt automatisch veel Teams gebruikers. Steeds meer organisaties ontdekken het gemak, de kracht en de voordelen hiervan. Met Microsoft Teams heb je voortaan één tool om teams samen te stellen, met meerdere personen documenten te bewerken, snel te overleggen via de chat of heel eenvoudig een videocall te starten. Ongeacht waar de deelnemers zijn en welk device ze gebruiken. De combinatie van al deze elementen maakt van MS Teams een ongekend sterk platform. BIS|Econocom is toonaangevend Microsoft partner voor advies, integratie en onderhoud van de populaire Microsoft Teams Rooms, waarmee jij zorgt voor een naadloze samenwerking tussen individuele werknemers en/of complete teams, waar zij zich ook bevinden en met welk device zij ook werken.

Cisco WebEx: één platform voor slim samenwerken en videobellen

Cisco heeft met WebEx een vergelijkbaar platform ontwikkeld. De WebEx app biedt een combinatie van team collaboration en videoconferencing. In WebEx Teams chat en werk je samen met je team aan documenten die je deelt, je bepaalt zelf wie waar bij kan en of deze personen alleen kunnen lezen of ook kunnen bewerken. Met WebEx Meetings start je eenvoudig een videocall en deel je je scherm of documenten. WebEx beschikt zelfs over de mogelijkheid om de meeting op te nemen en in mp4-formaat te ontvangen en delen met collega’s of partners niet deel konden nemen.

Zorgeloos videovergaderen in de cloud

Liever geen zorgen over de infrastructuur van je video-oplossing? Kies er dan voor om ons al deze zorgen uit handen te laten nemen. De kern is dat wij een virtuele meetingruimte opzetten, waarmee iedere deelnemer (end-point) een verbinding maakt en van waaruit iedereen met iedereen kan videobellen; zonder dat het uitmaakt welk merk of type videoconference systeem wordt gebruikt of welk soort netwerk je hebt (IP of ISDN).

Het grote voordeel is dat de uitbreiding/opschaling van het aantal deelnemers geen negatief effect heeft op jouw eigen netwerkcapaciteit, zodat andere processen waarbij je netwerk van belang is, niet worden beïnvloed. Je hebt maar één enkele verbinding met de virtuele vergaderruimte nodig. Je betaalt dan ook alleen de kosten voor de hardware, de kosten om je netwerk aan de video-infrastructuur te koppelen en een bedrag per maand om de video-infrastructuur te kunnen gebruiken.

Vrijblijvend advies of een gratis demo?

Wil je vrijblijvend advies op maat over het meest geschikte platform voor jouw organisatie of een gratis demo van de verschillende systemen?

Bel BIS|Econocom 015 287 487 of vul het contactformulier rechtsboven in.

Ga terug naar de Collaboration hoofdpagina.

Gratis advies? BIS|Econocom helpt je graag verder:

015 287 487
Vraag / Offerte

Neem een kijkje in onze digitale showroom

Bekijk al onze ruimtes in 360°

Nieuws

Het eerste Innovation Event: een succes!

Het eerste Innovation Event: een succes!

Top 5 take-aways van ISE2023

Top 5 take-aways van ISE2023

De totaaloplossing voor een nieuw project? 10 tips & tricks om rekening mee te houden!

De totaaloplossing voor een nieuw project? 10 tips & tricks om rekening mee te houden!

nieuws