Usage & Adoption plan

Een goed Usage & Adoption plan is eigenlijk onmisbaar

Bijna nóg belangrijker dan de aanschaf van uw collaboration apparatuur is om ervoor te zorgen dat uw medewerkers de voordelen van deze nieuwe technologie inzien; en dat ze weten wat alle mogelijkheden en voordelen zijn. Een goed gebruiks- en implementatieplan (usage & adoption) en gerichte gebruikerstraining zijn hierbij van groot belang.

What’s in it for me?

Het antwoord op de vraag “wat heb ik eraan” vanuit het perspectief van de eindgebruikers vormt de basis van een succesvol adoptieprogramma en daarmee van een succesvolle implementatie van nieuwe collaboration technologie in uw organisatie. Er zijn aanwijzingen dat een geslaagde implementatie voor maar liefst 90% afhankelijk is van de uiteindelijke gebruikers en hoe zij de nieuwe technologie ervaren en waarderen. Vergeet u de gebruiker bij de uitrol van uw collaboration omgeving? Dan haalt u niet alles uit uw investering. Dat zou zonde zijn.

Plan van Aanpak voor adoptie van collaboration

Een gebruiks- en implementatieplan vormt de basis voor een succesvolle roll-out van collaboration. BIS|Econocom stelt dit programma voor u op, waarbij we natuurlijk oog hebben voor uw situatie, toepassingen en wensen. Onze aanpak bestaat uit verschillende stappen, die elkaar versterken en de succesvolle implementatie van collaboration technologie mogelijk maken.

 • Draagvlak creëren
  Zorg op voorhand voor goedkeuring en ondersteuning voor de implementatie van nieuwe technologie vanaf het hoogste niveau. Geef duidelijk aan wat de doelstellingen zijn en wat de organisatie ermee bereikt. De managers op de werkvloer moeten het goede voorbeeld geven en laten zien dat zij achter het gebruik van de nieuwe technologie staan.
 • Implementatieteam
  Voor een zo breed mogelijke adoptie wordt er een implementatieteam samengesteld met medewerkers van verschillende afdelingen. Zo kunnen ook de betreffende voordelen voor diverse afdelingen worden benoemd en door deze ‘ambassadeurs’ worden gepromoot.
 • Training en coaching eindgebruikers
  Door training en coaching van eindgebruikers zullen mensen beter de voordelen van de apparatuur begrijpen en weten wat zij ermee kunnen. Naast de voordelen worden ook aandachtspunten en valkuilen behandeld.
 • Deel succesverhalen
  Laat zien dat de nieuwe technologie werkt en echt voordelen oplevert door gebruikers, die op een positieve manier de apparatuur hebben gebruikt, hun verhaal te laten doen (bijv. op intranet). Zo kunnen steeds meer mensen enthousiast worden gemaakt.
 • Evaluatie
  Interview eindgebruikers proactief om inzicht te krijgen in hun mening over de voordelen en hindernissen bij het gebruik van de apparatuur. Het ontbreken van gebruiksgemak is vaak de belangrijkste reden dat eindgebruikers apparatuur minder gebruiken dan zou kunnen. Zorg daarom dat zij bij iemand terecht kunnen voor hulp. Desnoods kan een gebruikerstraining in een één-op-één-sessie worden herhaald. Zorg - naast inzicht in de gebruikservaringen - ook voor inzicht in het gebruik van de technologie.

BIS|Econocom ondersteunt u bij het adoptieproces. Wij verzorgen natuurlijk een door instructeurs begeleid trainingsprogramma voor de eindgebruikers, maar gaan een grote stap verder door een compleet gebruiks- en implementatieprogramma voor u te ontwikkelen.

Een van onze speciaal hiervoor opgeleide consultants begeleidt dit programma om te zorgen dat de nieuwe apparatuur zo goed mogelijk wordt in gebruik wordt genomen en u maximaal van uw investering profiteert.

Meer weten over Usage & Adoption van nieuwe technologie in uw organisatie?
Bel 015 287 487 , chat of vul ons contactformulier in.

Ga terug naar de Collaboration beginpagina.

Gratis advies? BIS|Econocom helpt je graag verder:

015 287 487
Vraag / Offerte

Uw ruimte

Videoconference-ruimte
Videoconference-ruimte

Grenzeloos vergaderen in de perfecte videoconferenceruimte

lees meer
Auditorium & Collegezaal
Auditorium & Collegezaal

Krachtig en overtuigend presenteren in uw auditorium of collegezaal

lees meer
Meekijkruimte
Meekijkruimte

Uitkoppelen van live beelden naar een meekijkruimte

lees meer
meer ruimtes