4 redenen om te kiezen voor Videoconference in de Cloud

4 redenen om te kiezen voor Videoconference in de Cloud

01-07-2016 Geschreven door Jeroen Rens

EX60.jpgVerhuizen van diensten naar de cloud is hot en leeft bij veel organisaties. Zoals bij vele hard- & software oplossingen is er ook voor videoconferencing, een zeer dynamisch onderdeel van collaboratie, een alternatief waarbij zo veel mogelijk services migreren naar de cloud. Deze clouddiensten voor videoconferencing hebben zich in relatief korte tijd ontwikkeld tot zeer betrouwbare, stabiele en kostenefficiënte oplossingen. In deze blog leest u meer over de voordelen van videoconference in de cloud.

1. Hardware houdt software ontwikkelingen niet bij

Klassieke videoconferentie is inmiddels ingeburgerd in veel organisaties. Dit heeft diverse redenen: videoconferentie is efficiënt, milieuvriendelijk en het heeft bewezen dat het de werknemerstevredenheid en de kennisoverdracht verhoogt. Een nadeel van deze klassieke videoconferencesystemen is dat hardware relatief snel veroudert en nieuwe software ontwikkelingen elkaar in rap tempo opvolgen (bv. Office 365). Klassieke systemen kunnen op een gegeven moment de (software)ontwikkelingen niet meer volgen wat vraagt om nieuwe investeringen. Vervolgens worden er systemen gecombineerd waarbij de gebruiker het overzicht kwijtraakt, verward achterblijft en uiteindelijk het systeem niet meer kan of durft te gebruiken.

2. Een wereld van vrijheid en bereikbaarheid

Bij het overschakelen naar - of koppelen van uw infrastructuur met - de cloud gaat er een wereld van vrijheid en bereikbaarheid voor u open. De barrières tussen room systemen, telepresence, desktop communicatie en zelfs telefonie vallen letterlijk weg. Dit betekent niet dat bestaande endpoints nutteloos worden. Integendeel, door ze te verbinden met de Cloud wordt de levensduur juist verlengd.

3. Videoconference in de cloud biedt gunstig kostenmodel

Het kostenmodel dat achter cloud systemen schuilt, biedt een hoop flexibiliteit en de mogelijkheid om te voorzien in uw actuele behoeften. Groeit uw organisatie sneller dan verwacht? Dan schaalt uw conference systeem gewoon mee. Een licentie toevoegen vereist doorgaans enkel administratie. Met cloud conferencing betaalt u dus nooit meer dan nodig is.

4. De IT afdeling geheel ontzorgd

Alle verantwoordelijkheid en het onderhoud (denk aan updates, firmware en downtime) wordt uitbesteed aan - en gegarandeerd door - professionele cloud providers met redundante servers. Uw IT afdeling wordt dus ontzorgd van deze problematiek. Cloud is overigens niet alleen eenvoudiger in te stellen op uw eigen apparaten, maar ook op die van anderen. Dat maakt het makkelijker om online klantondersteuning of overleg met zakelijke partners te voeren. In de praktijk mailt u een linkje door naar uw gesprekspartner zodat u vervolgens in een virtuele meeting room perfect kan overleggen, modereren en content delen.

Meer lezen over videoconference?

Er zijn nog veel meer redenen om te kiezen voor een videoconference oplossing in de cloud. Wilt u hier meer over lezen of over andere belangrijke onderwerpen die van invloed zijn op de keuze voor een systeem? Download dan het e-Book over Videoconferencing of lees de andere videoconference blogs.

Download e-Book
Jeroen Rens

Written by Jeroen Rens

Sales Manager

Gratis advies? BIS|Econocom helpt je graag verder:

015 287 487
Vraag / Offerte