Ontketen kracht van de groep met de Microsoft Surface Hub

Ontketen kracht van de groep met de Microsoft Surface Hub

21-02-2018 Geschreven door Jeroen Rens


Samenwerken is de kern van (bijna) iedere organisatie. Collaboration noemen we dat tegenwoordig. Nog niet zo lang geleden moesten mensen elkaar fysiek ontmoeten om tegelijkertijd aan een document, presentatie of ontwerp te werken. Vandaag de dag is dat niet meer nodig. Dankzij de technologie kan iedere deelnemer vanachter zijn eigen werkplek – maar ook aan de keukentafel, in de trein of in de lobby van een hotel - een bijdrage aan het project leveren. Tot voor kort als individu, maar nu ook als groep. Dankzij de Microsoft Surface Hub. In deze blog ga ik daar op in.

Remote met anderen samenwerken

Als u vaak met anderen aan een project werkt, zult u weten dat er goede mogelijkheden zijn om ook binnen documenten, spreadsheets, presentaties etc. samen te werken. Handig, want documenten delen met die ene collega is nog te doen, maar als de hele afdeling betrokken is bij een project, wordt het een tijdrovende kwestie als u alles door moet sturen en iedereen apart wijzigingen aanbrengt. Het feit dat tegenwoordig iedereen gelijktijdig in hetzelfde bestand kan werken, vergroot de efficiency en verkleint het risico op dubbel werk, het per ongeluk verwijderen van delen van het document en de kans op fouten.

Van individuen naar groepen

Wanneer u met meerdere personen aan een document werkt, ziet u real time wat de anderen wijzigen; waar ter wereld ze dit ook doen. Superhandig natuurlijk. Echter, het merendeel van de oplossingen faciliteert dit alleen voor “het individu”. Ieder groepslid kan vanaf zijn eigen werkplek, laptop of tablet input leveren, maar als een groep bijeen is en als groep wil samenwerken met een andere groep, wordt het geven van input een stuk lastiger, zo niet onmogelijk. Tot de introductie van de Microsoft Surface Hub. Want met de Surface Hub ontketent u wél de kracht van de groep. Lees hier meer over in onze blog "Maak Skype for Business beschikbaar voor groepssamenwerking".

Einde aan uw overlegfrustraties

De Surface Hub van Microsoft integreert touch, interactiviteit, een digitaal whiteboard, video conference en alle apps die u ook gebruikt op uw eigen device in een gebruiksvriendelijk apparaat. De kracht van de groep wordt optimaal benut. U neemt met één enkele ‘touch’ deel aan een Skype for Business-vergadering. Communicatie over resultaten en actiepunten verloopt snel en eenvoudig, omdat u de notities en inhoud van de vergadering – waar ter wereld u ook bent – kunt delen, inzien, bewerken en verzenden. Dit maakt de Surface Hub een krachtige tool bij interactieve brainstorms, development processen etc. Ook zien we steeds vaker dat de Microsoft Surface Hub wordt ingezet tijdens SCRUM sessies.

SCRUMMEN met de Microsoft Surface Hub

De kracht van SCRUM is dat deze super interactieve manier van samenwerken maximaal gebruik maakt van de kennis binnen een team. Overgewaaid vanuit de IT wereld wordt SCRUM inmiddels veel breder binnen organisaties ingezet en werken veel marketing, sales en PZ-afdelingen ook via de SCRUM methode. Door steeds in korte sprints te werken en deeloplossingen op te leveren, blijft de projectvoortgang goed bewaakt, weet iedereen zeker dat er alleen iets ontwikkeld wordt wat echt nodig is en is er voldoende flexibiliteit in het proces om tijdig te anticiperen op veranderingen. De Surface Hub van Microsoft biedt krachtige mogelijkheden voor de Scrum Master – en de rest van het team – tijdens de daily scrum en andere interactieve sessies.

Herkenbare Windows omgeving

Doordat de Microsoft Surface Hub in een Windows omgeving draait, kennen bijna alle gebruikers de lay-out en de mogelijkheden al en kunnen ze veelal direct met de Surface Hub aan de slag. Met de geïntegreerde Skype-for-Business client schakelt u andere (groepen) deelnemers visueel bij. Bovendien kan content uit programma’s als Word, PowerPoint en Excel eenvoudig worden geopend en ingevoegd. Naast deze ingebouwde samenwerkingsopties en de whiteboard functie, kunt u de Microsoft Surface Hub uitbreiden met alle apps die zijn ontworpen voor Windows 10. Na afloop krijgen alle deelnemers de gemaakte aantekeningen toegezonden als OneNote file.

Beschikbaar in 55 en 84 inch

De Surface Hub is beschikbaar in twee schermgroottes: 84” en 55”. Het 84”-model (213 cm.) is ideaal voor middelgrote tot grote vergaderruimtes en laat drie mensen tegelijkertijd comfortabel met elkaar communiceren via het scherm. Het 55”-model (140 cm) is ideaal voor twee personen om schouder aan schouder aan te werken en zeer geschikt voor kleinere vergaderkamers en in werkomgevingen waarin u de Surface Hub regelmatig moet verplaatsen. Alle Hubs zijn standaard uitgerust met een touchscreen, draadloze keyboards, twee camera’s en een pen waarmee u de Surface Hub in kunt zetten als interactief whiteboard. Nieuwe content staat op deze manier binnen enkele seconden op het scherm.

Whitepaper Collaboration met de Surface Hub

Wilt u de voordelen van interactie, video en multifunctionaliteit in één device? Geïntegreerde hard- en software die aansluit op de behoefte aan samenwerken? Dan is Microsoft Surface Hub een prima optie. In onze gratis whitepaper leest u meer over collaboration met de Surface Hub van Microsoft.

Download whitepaper
Jeroen Rens

Written by Jeroen Rens

Sales Manager

Gratis advies? BIS|Econocom helpt je graag verder:

015 287 487
Vraag / Offerte