Referenties

Opnamestudio voor Universiteit Antwerpen

De kracht van een webinar zit in de live interactie met de deelnemers. Uit studies, en uit onze ervaring, blijkt dat goed gebrachte webinars makkelijk een uur de aandacht van de kijker vasthouden. Geen enkel ander online medium evenaart deze duur. Gezien de aanhoudende pandemie ging Universiteit Antwerpen op zoek naar een compacte en intuïtieve recording studio zonder de nadelen erbij te nemen van een klassieke opnamestudio.

BIS|Econocom kwam dankzij het meest efficiënte en betaalbare voorstel in dit traject terecht. Het doel was een zo universeel mogelijke studio te bouwen op basis van het green key principe. Momenteel is 1 studio geactiveerd, dit concept wordt op korte termijn gedupliceerd op meerdere locaties van Universiteit Antwerpen.

Effectief en rendabel communiceren via live webinars

Chroma key en green screens bieden de mogelijkheid om zonder decor (en de lastige stockage ervan) eender welke omgeving/setting te creëren. Alles wat groen is in de achtergrond wordt vervangen door een image of video input komende van een USB stick of HDMI input van een laptop, mediaplayer etc. Green screen is natuurlijk geen nieuwe techniek, het wordt vaak gebruikt in zowel de foto- als de filmwereld. Maar ondertussen wordt het onmisbaar als je regelmatig les geeft of professionele webinars host.

De klant kan een neutraal canvas gebruiken met eventueel een transparant logo erbij. Een simulatie van een gevulde aula is ook een leuke optie, zo creëer je automatisch meer betrokkenheid en doorbreek je het soms afstandelijke of kille aspect van een webinar.

In dit concept werken we met een Epiphan Pearl II. Dit is de grote broer van het device dat we recent bij Febelfin hebben geïntegreerd (Pearl Mini). Waarom hebben we een hogere reeks moeten inzetten? Omwille van de green key mogelijkheden. Bovendien was de mobiliteit van de installatie minder doorslaggevend dan bij Febelfin. Het is niet de bedoeling dat deze studio elke week op een andere locatie staat.

Verlichting

Om het green key effect correct uit te voeren, hebben we een egaal (door soft lights) uitgelichte groene achtergrond nodig. Aanvullend hebben we 3 lampen aangeboden die dienen als front, filler en backlight om 1 persoon/presenter uit te lichten. Op die manier komt de persoon los van de achtergrond en zijn er geen harde schaduwen op het gezicht. We hebben gekozen voor dimbare LED lampen, met een hoge CRI (kleurweergave index) zodat alle kleuren waarheidsgetrouw worden weergegeven. Om de verlichting en bekabeling optimaal te kunnen ophangen zonder verlies van vloeroppervlakte, hebben we gekozen voor een buizen-grid tegen het plafond.

Audio

Aangezien de presentator altijd op dezelfde plaats zal staan (of zitten) kunnen we met één kwalitatieve richtmicrofoon (Sennheiser MKE 600 Shotgun Microphone) een zeer goede audio pick-up garanderen. Op deze manier is de microfoon altijd ideaal geplaatst en steeds buiten beeld. Deze kan ook achteraf niet zomaar gemanipuleerd worden door onbevoegden.

We hebben een digitale audio processor voorzien die zorgt dat het opname niveau altijd optimaal is, ongeacht een stille of luide presentator. Deze DSP handelt ook de mixing af van het brongeluid van de laptopaudio of video die lokaal wordt afgespeeld.

Akoestisch materiaal werd voorzien aan plafond & wanden om staande golven en audio reflecties te minimaliseren. Aanvullend zijn 2 luidsprekers opgehangen aan het plafond om tijdens de opname alle audio van de presenter zijn laptop te kunnen weergeven. Uiteraard kan de opname ook getoond en gemonitord worden.

Video

Beeldregistratie loopt via een hoogwaardige PTZ Camera, met een HD-SDI broadcast uitgang. Deze is bewust naast de deur geplaatst om een ideale en natuurlijke kijkhoek te garanderen. Het retourscherm bevindt zich vlakbij de camera. Dit is cruciaal om oogcontact met je toeschouwers te behouden terwijl je naar je presentatie of content op het scherm kijkt. Via het touchpanel kunnen een aantal presets worden gekozen die rekening houden met verschillende studio scenario’s. Deze klant gebruikt de populaire presenter tool van Logitech, namelijk de Spotlight Plus. Met dit type kan je bijvoorbeeld PowerPoint slides bedienen en highlighten zodat je aantekeningen ook zichtbaar worden in de opname of live stream.

Het Pearl 2 opname toestel

Naar onze mening is de Pearl 2 een zeer betrouwbare en eenvoudige live streaming oplossing. Vooral het beheer van streams, opnemen en live schakelen op één plek met een alles-in-één videoproductiesysteem is moeilijk te evenaren. De Pearl 2 werkt met videobronnen van SD tot 4K. Sluit maximaal zes bronnen tegelijk aan om één 4K Ultra HD-programma of maximaal zes Full HD-programma's van 1080p te coderen en te streamen. De hardware versnelde encoder van de Pearl 2 biedt een onberispelijke H.264-codering voor maximale prestaties en compatibiliteit met elk videoportal.

Via deze weg willen we iedereen bedanken voor het vertrouwen en de vlotte samenwerking. We wensen jullie veel productieve webinars toe vanuit de gezellige studio! Wilt u ook innoveren met technologisch slimme audiovisuele oplossingen? Bel BIS: 015 287 487 of neem contact op via de mogelijkheden rechts.

Gratis advies over Referenties? BIS|Econocom helpt je graag verder:

015 287 487
Vraag / Offerte