BIS ID XLS Display

BIS ID XLS Display – Welkom in de wereld van Excel

Microsoft Excel… een van de meest gebruikte spreadsheet programma’s in de wereld. Prachtige software met ongekende – en voor velen onbekende – mogelijkheden. In talloze organisaties wordt Excel gebruikt. Soms alleen om even een overzichtje te maken (wie doet dat niet?), maar er zijn ook Excel sheets waar maanden werk in zit, Excel sheets waar al jaren mee gewerkt wordt en zelfs Excel bestanden met ingebouwde koppelingen met grote databases, die cruciale data verzamelen.

Broodnodige flexibilisering in het delen van data
Op het moment echter dat belangrijke informatie uit complexe Excel bestanden geautomatiseerd moet worden weergegeven op beeldschermen, blijken de flexibiliteit en toegankelijkheid van Excel tegen te vallen. Het visueel aantrekkelijk ontsluiten van strategisch of operationeel belangrijke data via informatieschermen lijkt onmogelijk en het her-programmeren van de XLS oplossing is – gelet op de complexiteit, eisen, wensen én kosten – vaak geen alternatief. Informatie kan daardoor niet worden gedeeld en de zo broodnodige flexibilisering blijft uit.

Ontsluitingsprobleem van Excel
Ondanks de zoektocht naar een bevredigende oplossing zitten veel bedrijven en instellingen nog steeds met het ‘ontsluitingsprobleem’ van Excel in hun maag. Denk aan het op grote LCD schermen weergeven van dashboard voor het havenbedrijf waarop is te zien wat de status is van het verladen van containers. Denk aan de productiefile voor het onderhoud aan treinen. Denk aan de planning voor het controleren van zeecontainers voor de douane. Situaties waarbij jaren ervaring zit opgesloten in Excel bestanden. Situaties die roepen om een oplossing.

BIS ID XLS Display - Excel data visualiseren via Narrowcasting
Soms kiezen bedrijven er noodgedwongen voor om de Excel bestanden te her-programmeren in een andere taal of database om de gegevens te kunnen publiceren op schermen; een dure aangelegenheid voor mensen met een lange adem. Er is nu ook een snelle en goedkopere oplossing: BIS ID XLS Display. Met de BIS ID XLS Display kunt u ieder Excel werkblad op een narrowcasting scherm weergeven ongeacht complexiteit of aantal koppelingen.

Webbased, flexibel en schaalbaar
De BIS ID XLS Display is een module van de BIS ID Content Runner. Deze combinatie zorgt er voor dat u een webbased upload mogelijkheid krijgt voor een onbeperkt aantal Excel bestanden. Per bestand kunt u aangeven welk werkblad en welke range er op de schermen moet komen en de software doet de rest. Per bestand is het ook mogelijk aan te geven hoe vaak u wilt ‘verversen’. Ook kunt u inplannen op welke tijden de output zichtbaar moet zijn en op welke schermen in uw systeem deze moet worden weergegeven.

Vereisten BIS ID XLS Display
Gewoonlijk leveren we de BIS ID XLS Display in een “on premise” oplossing gezien de complexiteit van de Excel bestanden. Daarom is er een systeem nodig waarop de software componenten kunnen worden geïnstalleerd. Dit systeem moet minimaal Windows 2008 of hoger draaien. Verder is het een voorwaarde voor succesvolle uitrol van deze oplossing, dat uw Excel bestanden zonder handmatige tussenkomst van een gebruiker geopend kan worden. Wanneer uw Excel bestanden het toelaten, is het mogelijk de oplossing als een cloud-based oplossing te leveren.

Wilt u meer weten over uw mogelijkheden en voordelen van de BIS ID XLS Display?
Bel BIS|Econocom: 0180 – 486777 of neem contact op via de mogelijkheden rechts.

Ga terug naar Narrowcasting koppelingen.

Gratis advies? BIS|Econocom helpt je graag verder:

015 287 487
Vraag / Offerte