Infrastructuur

Uw video conference infrastructuur en het belang ervan

De basis voor een efficiƫnte inrichting van uw video conference netwerk wordt gevormd door meerdere facetten binnen uw netwerk, die op de juiste manier op elkaar moeten worden afgestemd om maximaal voordeel te halen uit uw video conferencing oplossing. Om meer inzicht te geven in de infrastructuur van een video conference oplossing en het belang ervan, geven wij u het volgende voorbeeld:

Indien u tot aanschaf van een auto overgaat, gaat u ervan uit dat u gebruik kunt maken van verharde wegen. Hierdoor komt uw auto tot zijn recht en kunt u de afstand eenvoudig overbruggen van A naar B. In sommige gevallen kiest u voor een rijksweg en in andere gevallen volstaat een snelweg. In ieder geval is het van groot belang dat het netwerk van wegen goed beheerd wordt, voorzien is van verkeersborden en verkeerslichten en dat de politie de orde bewaakt en de douane ervoor zorgt dat het verkeer veilig over de verschillende landsgrenzen kan reizen, zonder smokkel van goederen. Als deze elementen niet goed verzorgd zijn, zal het gebruiksplezier van uw auto van korte duur zijn. Eigenlijk kunnen we wel concluderen dat de aanschaf van een auto zonder goed wegenstelsel weggegooid geld is. En zo is het ook met video conferencing.

In uw videoconference omgeving kunt u de auto zien als uw endpoint. U kunt hier kiezen tussen verschillende merken en klassen. Het netwerk van wegen kunt u hier beschouwen als uw interne netwerk waarbij uw systeembeheerders de rol van politie opnemen en uw firewall de douane vormt. Ook in uw netwerk kunt u verschillende wegen met verschillende kwaliteitsniveaus definiƫren en kunt u zorgen voor goed onderhoud en voldoende capaciteit.

Onze video conference specialisten adviseren u graag over hoe uw video conference infrastructuur eruit moet zien, om aan uw doelstellingen en verwachtingen te voldoen. Neem contact op via een van onze contactmogelijkheden.

Ga terug naar de Video conference pagina.

Gratis advies? BIS|Econocom helpt je graag verder:

015 287 487
Vraag / Offerte

Uw ruimte

Videoconference-ruimte
Videoconference-ruimte

Grenzeloos vergaderen in de perfecte videoconferenceruimte

lees meer
Auditorium & Collegezaal
Auditorium & Collegezaal

Krachtig en overtuigend presenteren in uw auditorium of collegezaal

lees meer
Meekijkruimte
Meekijkruimte

Uitkoppelen van live beelden naar een meekijkruimte

lees meer
meer ruimtes