Bring Your Own Device

Bring Your Own Device; persoonlijke devices integreren in uw IT ifrastructuur

Notebooks, tablets, smartphones. De toestellen op de werkvloer schieten als paddenstoelen uit de grond. Steeds vaker nemen werknemers hun eigen apparatuur van thuis mee. Bring Your Own Device is de naam van deze trend. Of in het kort BYOD. Leuk voor de gebruikers, maar ook voor uw IT-afdeling?

BYOD bevestigt dat de verhoudingen binnen organisaties veranderen. In tegenstelling tot vroeger beschikken uw werknemers vandaag de dag zelf over hoogwaardige, interactieve en intelligente apparatuur om mee te werken, informatie te verzamelen en informatie te delen. Inmiddels zijn de meesten zo gewend aan dit soort apparatuur dat steeds vaker een eigen smartphone of tablet ook zakelijk wordt gebruikt. Dit kan gunstig uitwerken op uw IT-kosten, maar tegelijkertijd blijft de rol van uw IT-afdeling onverminderd belangrijk.

Mobile Device Management

Denkt u alleen maar aan de beveiliging van uw data. Of aan de manier waarop de meegebrachte apparatuur moet kunnen communiceren met uw audiovisuele oplossingen. BIS|Econocom kan u daarbij helpen. Bijvoorbeeld in de vorm van mobile device management, waarmee u het beheer van alle toestellen in uw organisatie onder uw hoede neemt en smartphones en andere devices een afgescheiden privé gedeelte en een professioneel gedeelte geeft. Zo kunnen bedrijfsgegevens worden beveiligd en op afstand worden gewist als een medewerker het bedrijf verlaat.

Uw audiovisuele infrastructuur afgestemd op Bring Your Own Device

Voor de komende jaren voorzien wij alleen maar een toename van het gebruik van (privé) mobiele toestellen. Ook tijdens vergaderingen en presentaties. De interactiviteit tijdens uw meetings kan er alleen maar op verbeteren! Maar dan is het wel belangrijk dat uw audiovisuele infrastructuur is afgestemd op de BYOD trend. Ook daarbij ondersteunt BIS|Econocom u graag. Lees meer over draadloos presenteren vanaf ieder willekeurig apparaat.

Persoonlijk advies?

Heeft u vragen over Bring Your Own Device en de gevolgen voor uw organisatie? Of wilt u vrijblijvend advies op maat? Bel BIS|Econocom: 015 287 487 of vul het contactformulier rechts in. Onze adviseurs staan u graag te woord.

Ga terug naar Connectiviteit.