Referenties

Orange Cyberdefense klaar voor hybrid working

De computernetwerken van de Antwerpse politie, Universiteit Antwerpen en de Antwerpse haven worden bewaakt vanuit een opvallende groene kantoortoren langs het Albertkanaal in Wijnegem. Orange Cyberdefense telt alleen al in het Antwerpse heel wat bekende klanten: Digipolis, Politie Antwerpen, Universiteit Antwerpen, Port of Antwerp, Heilig Hart Lier, P&V (Vivium), Pidpa,…

Dit kantoor werd aangepast aan de vereisten van het nieuwe werken post/tijdens corona. Deze klant ziet het nieuwe kantoor dan ook als een sociale ontmoetingshub die collega’s beter verbindt met elkaar. “Onze mensen genieten van een prachtig uitzicht over bossen en water. Het kloppend hart van het nieuwe gebouw is de vierde verdieping die we als ontmoetingsplaats hebben ingericht. Hier kunnen mensen lunchen, overleggen, of zich ontspannen met flipperkast of darts”, vertelt Veerle Claes, executive assistant bij Orange Cyberdefense.

Digitale receptie

Als organisatie wil je een moderne en professionele indruk achterlaten bij je bezoekers. Een traditionele receptie met papieren bezoekerslijst kan vandaag de dag niet meer. Zowel de verwachting van je klant als de privacywetgeving vragen om moderne oplossingen voor bezoekersontvangst. Met een systeem voor digitale bezoekersregistratie stroomlijn je het hele proces, van uitnodiging tot vertrek, en zorg je voor een professionele uitstraling naar je bezoekers; 100% AVG-proof. In de huidige situatie is deze receptie bijna altijd onbemand. Geen enkel probleem dankzij de aanwezige tablet. Bezoekers kunnen zichzelf volledig zelfstandig registreren, een foto nemen voor de badge en deze daarna printen. Het systeem laat weten aan de host (via e-mail en sms) dat zijn of haar bezoeker beneden staat te wachten.

Deskbooking & Roombooking

Als de afgelopen periode iets heeft duidelijk gemaakt voor grote bedrijven met kantooromgevingen is dat het ‘nieuwe werken’ een eigen invulling krijgt. Thuiswerken is normaal geworden. Maar de behoefte aan persoonlijk contact blijft. Om dit veilig te organiseren kunnen managers makkelijk de maximale capaciteit per ruimte (en verdiep) in het gebouw bepalen en medewerkers toegang verlenen. Ze kunnen ook vastleggen hoelang van tevoren medewerkers een plaats kunnen reserveren. Deze medewerkers kunnen eenvoudig hun werktijden via een app thuis of op kantoor reserveren. Ze hoeven alleen maar de app te openen, en de dagen en locaties van hun keuze in te voeren.

Daarnaast staat er ook een digitale kiosk aan de receptie om ad hoc een (beschikbare) desk of ruimte te boeken. Lang verhaal kort: beheer op een flexibele manier de beschikbare kantoorcapaciteit en laat medewerkers zelf hun werkplek boeken met gebruiksvriendelijke software. Verspreid bovendien medewerkers gelijkmatig over het gebouw, zodat iedereen veilig afstand kan houden van elkaar.

Digital Signage

De corona maatregelen lijken een dynamisch gegeven te blijven. Het blijft een uitdaging om bezoekers en medewerkers steeds de correcte informatie te verstrekken. Signage displays in de gangen en coffee corners werken. Ook de bereidheid van bezoekers om de maatregelen te volgen stijgt daarmee direct. Veranderen de maatregelen en dus meteen ook uw communicatie? Dan pas je via ons cloud platform (op afstand) de boodschap aan op 1 of meerdere schermen tegelijk. Er werd gekozen voor 7 displays op strategische plaatsen.

Vergaderzalen

Alle oplossingen in de vergaderruimtes voldoen aan de MTR (Microsoft Teams Rooms) normen. De gebruikservaring voor mensen die op kantoor werken moest zo uniform mogelijk zijn voor Orange Cyberdefense. Wil dat zeggen dat we overal dezelfde systemen hebben neergezet? Helemaal niet, dankzij de Teams certified devices (was)lijst zijn we in staat om volledig op maat van de klant zalen in te richten met (op papier) totaal verschillende hardware, maar waarbij de user na het connecteren van zijn laptop steeds dezelfde interface en opties te zien krijgt.

De grote boardroom werd voorzien van een 85” Samsung Flip, Lumens 4k camera, Biamp Parlé microfoons en een Clickshare Conference unit voor een draadloze connectiviteit met de zaal en haar peripherals. De compactere zalen maken gebruik van Poly Studio’s in combinatie met Clickshare Conference. Daarnaast zijn enkele 55” mobiele Samsung Flips voorzien die makkelijk verrijdbaar zijn om uit te wisselen tussen de meetingrooms.

Controlekamer

Orange Cyberdefense biedt vier SOC- en supportfuncties onder beheer van vooraanstaande beveiligingsproductexperts. Zij beheren apparatuur bij klanten proactief en voorkomen uitvaltijd. In geval van incidenten bieden ze advies op basis van hun productkennis en ervaring. Om overzicht te garanderen gebruikt men een Samsung 2x2 videowall waarbij verschillende beeldbronnen makkelijk te combineren zijn.

Dankwoord

BIS|Econocom is trots op dit mooie project en wenst alle medewerkers van Orange Cyberdefense veel succes bij het gebruik van de hybride kantoor oplossingen. Wil jij ook (hybride) samenwerken met maximaal comfort? Neem dan vandaag contact op.

Gratis advies? BIS|Econocom helpt je graag verder:

015 287 487
Vraag / Offerte