The Wall by Samsung

MicroLED is meer dan klaar voor de zakelijke markt

LCD, LED, OLED, … De wereld van de displaytechnologie evolueert tegen lichtsnelheid. Dat maakt het niet altijd eenvoudig om de juiste schermen te kiezen voor op kantoor, in toonzalen of op events. Maar wat zien we? Een nieuwe technologie is ondertussen volwassen genoeg om de zakelijke markt te veroveren. MicroLED wordt de displaytechnologie van de toekomst. De gangbare schermtechnologieën van vandaag hebben onbetwistbare voordelen. LCD-schermen draaien moeiteloos de klok rond. OLED-schermen zijn dan weer sterk in de donkere tinten. En dankzij nieuwe technologieën zoals Quantum Dots en miniLED stralen de LCD- en OLED-schermen als geen ander. Toch brengt microLED heel wat verbeteringen naar de markt. De technologie verlegt de grenzen op het vlak van kijkervaring, energie-efficiëntie en levensduur.

Bij MicroLED wordt elke pixel gevormd door drie minuscule ledlampjes van niet-organisch materiaal. Dat resulteert in een langere levensduur, scherper contrast en een hogere helderheid. Anders dan LCD, heeft MicroLED geen kleurfilter nodig om licht door te schijnen. Dat maakt de technologie bijzonder energiezuinig. Elke pixel kan zichzelf aan- of uitschakelen. Zo tonen microLED-displays perfecte zwarte vlakken. Tegenover die ultieme donkerte staat een (piek)helderheid. Die haalt vandaag ongeveer 2000 nit, maar kan tot een duizelingwekkende 10.000 nit gaan in de toekomst. Ter vergelijking: een 8K QLED-display van Samsung heeft een standaardhelderheid van 500 nit. MicroLED-panelen kunnen uitzonderlijk dun zijn en hebben geen bezels (of schermranden), waardoor ze naadloos aaneensluiten. Vanuit welke hoek je ze ook bekijkt, het beeld blijft haarscherp. Daarnaast kan elke pixel een compleet andere kleur aannemen dan zijn buur. Dat creëert een uitzonderlijke kleurcontrole. Kortom: microLED ontvouwt de ultieme HDR-kijkervaring , die maar één reactie uitlokt: wow!

The Wall is een modulaire microLED-display. Met bijvoorbeeld 4 bij 4 panelen bouw je een scherm met een diagonaal van 146” . Meer dan 3 meter breed en 1,80 meter hoog. Door dat modulaire karakter hoef je niet per se voor een rechthoekig scherm van standaardmaten te kiezen. De kleuren van The Wall zijn echter dan echt, dankzij Ultra Chroma-technologie. En de zwarttonen zijn daarbij zwarter dan zwart, dankzij de Black Seal-technologie die een matte finish aanbrengt op het scherm. The Wall kan de klok rond draaien, en designelementen of branded content tonen in de downtime. Noem The Wall dus niet zomaar een scherm, het is een blikvanger voor je meetingroom, toonzaal of auditorium.

Wil je meer weten? Of wens je graag een demonstratie? Dat kan zodra je dit formulier invult:

Gratis advies? Vraag het een expert:

015 287 487
Vraag / Offerte

Nieuws

Econocom Groep lanceert Gather – Pionier in de evolutie van audiovisuele, UC & IT-oplossingen

Econocom Groep lanceert Gather – Pionier in de evolutie van audiovisuele, UC & IT-oplossingen

Kom de nieuwe Yealink meetingroom ontdekken!

Kom de nieuwe Yealink meetingroom ontdekken!

Econocom ontvangt gouden medaille van Ecovadis

Econocom ontvangt gouden medaille van Ecovadis

nieuws