Referenties

ING kiest voor een hybride toekomst

ING besloot in Louvain-la-Neuve haar Waalse hoofdzetel te centraliseren. Hiervoor heeft de bank gekozen voor een gebouw met een oppervlakte van ongeveer 10.000 m², verdeeld over 4 verdiepingen. Het gebouw beschikt over een centraal, licht atrium en een tuin die tot de verbeelding spreekt: Réseau Nature.

Het gebouw beschikt over een uitmuntende ecologische score en behaalde de BREEAM-milieucertificering. Deze certificering staat voor: lage energie, natuurlijk licht, slimme domotica, regenwaterrecuperatie, fotovoltaïsche zonnepanelen, enzoverder. We zijn vandaag opnieuw een trotse AV integrator, wij houden van opdrachten op deze schaal. Hieronder brengen we graag voor u in kaart hoe deze organisatie (hybride) samenwerkt.

Bereik de aanwezige kantoormedewerkers

Het blijft een uitdaging om bezoekers en medewerkers steeds de correcte informatie te verstrekken. Signage displays in de gangen en liften zijn noodzakelijk vandaag. Pas via een cloud platform (op afstand) de boodschappen aan op 1 of meerdere schermen tegelijk. Er werd gekozen voor 9 displays op strategische plaatsen. We opteerden voor de professionele QM reeks van Samsung. Aan lichtopbrengst en perfecte kleurweergave geen gebrek dus. Het merendeel van displays werd in portrait modus geplaatst, in veel situaties komt dit de leesbaarheid van content met meerdere tekstblokken ten goede.

XS – S – M – L – XL – XXL – XXXL

In de beginfase hebben we de zalen ingedeeld volgens gebruiksdoel en de daar bijhorende oppervlakte. Standaardisatie is key, ING werkt met Microsoft Teams en dankzij de keuze voor gecertifieerde MTR hardware kwam volgende indeling tot stand.

De compacte ruimtes zijn geschikt om je af te zonderen of om samen met 2-3 collega’s aan een project te werken. De insteek was om hier enkel lokaal te vergaderen, al kan de gebruiker steeds via zijn laptop online meetings opstarten.

De medium ruimtes zijn zowel geschikt om lokaal te vergaderen alsook online met remote deelnemers. Via een touchpanel wordt een Logitech Meetup aangestuurd. In deze zalen beschikt de klant verder over Samsung QB displays, zeg maar de alleskunner in een moderne vergaderzaal waar natuurlijk licht aanwezig is.

Vanaf 10 personen spreken we doorgaans over grote vergaderzalen. Hier zien we ook steeds Logitech collaboratie oplossingen terugkomen. Hetgeen sterk varieert in de grotere boardrooms zijn de beelddragers. Niet enkel het formaat gaat van 75” tot 110”, er is ook een afwijking in type beelddrager. Naast de Samsung QB reeks beschikt ING tevens over 2 indoor LED walls, meer bepaald “The Wall” van Samsung. Waarom precies deze opstelling? Ongeëvenaarde kijkhoeken met dito kleurweergave. We kunnen de adoptie van deze technologie alleen maar toejuichen. Wat begon als een niche product voor de happy few wordt vandaag een bereikbare oplossing voor grote organisaties.

In de grote zalen stellen we een mobiel digitaal whiteboard ter beschikking. Zodra een vergadering annotatie, brainstorming of interactie vereist, kan de klant eenvoudigweg de additionele Samsung FLIP gebruiken. Het betreft de 85” versie op gemotoriseerde voet. Veel screen estate dus, waardoor fysiek samenwerken beter dan ooit tevoren werkt.

In diverse zalen werd innovatieve technologie geïntegreerd die de gebruiker helpt en beter verstaanbaar maakt. Hoewel de user hiermee nooit rechtstreeks in contact komt, geniet hij weldegelijk van professionele Biamp microfonie, Digital Sound Processing en meer. Onzichtbare technologie maakt vandaag het verschil tussen een seamless operation of een stressvolle ervaring.

Learning centers – Coffee corners – Recharge rooms – Interviewrooms – Fitness

Je kan niet de volledige dag vergaderen of altijd thuiswerken. ING is mee met de tijd en biedt de aanwezige medewerkers diverse mogelijkheden aan om te ontspannen en sporten. Dankzij deze faciliteiten hebben werknemers (naast collaboratie) een extra reden om frequent naar kantoor te komen.

Atrium

Grote groepen opnieuw samenbrengen ... Het leek lang een utopie maar het kan weer. ING koos resoluut voor (opnieuw) indoor LED technologie van Samsung. Dit geheel wordt aangestuurd met een Crestron touchpanel en audio wordt verzorgd door Shure mics en BOSE MA12 kolom luidsprekers.

Dankwoord

Via deze weg willen we iedereen bedanken voor het vertrouwen en de vlotte samenwerking. We wensen ING productieve meetings & trainingen toe in dit moderne pand. Wilt u ook innoveren met technologisch slimme audiovisuele oplossingen? Bel BIS|Econocom Belux op 015 287 487 of neem contact op via de mogelijkheden rechts.

Gratis advies? BIS|Econocom helpt je graag verder:

015 287 487
Vraag / Offerte