Referenties

Leren & innoveren op AG Campus

In hartje Brussel ligt de gloednieuwe AG Campus. Een leer- en innovatiecentrum waar je als werknemer naartoe kan trekken om jezelf te ontplooien, collega’s te coachen, samen ideeën uit te wisselen en nieuwe projecten op te zetten. Het is dé ontmoetingsplek van AG Insurance. We spreken al ongeveer twee jaar over het hybride werken, maar ook opleidingen vallen steeds vaker onder de noemer ‘hybride’ omdat ze in verschillende formats georganiseerd worden.

Zodra je binnenwandelt voel je de focus op innovatie, groeikansen en interactie. De nieuwe campus voert de waarden van AG Insurance hoog in het vaandel. Het is dan ook meer dan een kantoorgebouw, het weerspiegelt de ambities van AG Insurance als katalysator voor samenwerken en groeien. A great place to Discover. Learn. Grow.

Het is duidelijk dat de AG Campus tevens als talentenmagneet wordt ingezet. 75% van de werkende millennials zou graag thuis/op externe locatie werken. 43% mag thuis/op externe locatie werken. AG Insurance begrijpt dus heel goed hoe de arbeidsmarkt vandaag in elkaar zit.

Jan Heyvaert, Chief HR & Sustainability bij AG: “We gaan door een transitie wat onze kijk op werken betreft, met de NWOL (New Ways of Learning) en NWOW (New Ways of Working). Dat betekent dat we definitief breken met het klassieke denken omtrent leren, werken en netwerken. Deze nieuwe inzichten vragen nieuwe omgevingen én aangepaste faciliteiten. Daarom moest AG Campus er komen.

Microsoft Teams als (ver)bindmiddel

Meetingrooms, brainstormrooms, huddlerooms, … Op de Campus beschikt men over een weelde aan typologieën van ruimtes voorzien van de modernste technologieën. Deze zijn allemaal connected door Microsoft Teams. Voor elke hoofdactiviteit werd een concept uitgewerkt, met steeds aandacht voor (gedeeltelijke) remote deelnemers. Het was cruciaal in de ontwerpfase dat men trainingen op verschillende wijzen kon meevolgen zonder in te boeten aan vergader- of leskwaliteit

De meeste ruimtes beschikken over een Logitech Tap vergaderkit met 4K Rally camera. Actieve tracking van de lesgever, intuïtieve bediening, een volledig draadloze experience, … dit zijn de zaken waar AG Insurance naar op zoek was. De bediening van elke zaal (klein of groot) is dan ook identiek! Geen enkele ruimte is dus moeilijker of makkelijker om te bedienen. In bepaalde situaties hebben we om technische redenen Poly Camera’s ingezet (Poly Studio’s & X50’s) maar ook daar loopt de bediening via de herkenbare Logitech Tap interface. Dit draagt bij tot een 100% seamless ervaring over de volledige Campus.

De grote ruimtes werden uitgebreid met extra plafondmicrofoons van Biamp, een vaste waarde in al onze installaties. Hierdoor blijft de audio overeind dankzij een groter microfoon bereik. Voor audio weergave rekenen we op de speakers van de Logitech roomkits. In de bijeenkomstruimtes werden diverse BOSE speakerzones geconfigureerd middels een actieve DSP.

Alle zalen zijn letterlijk ‘interactief’, elk scherm beschikt over touch functionaliteiten dankzij Legamaster. En ja, deze touch features werken in Microsoft Teams online lesmomenten alsook tijdens lokale vergaderingen.

Digital Signage wordt ingezet voor planning en communicatie

Elke organisatie heeft zijn of haar wensen en daarom bieden we steeds een traject op maat aan. Bij AG Insurance adviseerden we een 1x5 Samsung videowall om de strakke receptie te voorzien van nieuws, weer en verkeersinformatie. AG Insurance beschikte reeds over een competent Signage systeem dat werd overgenomen op de Campus. In de gangen en grote ontmoetingsruimtes vinden we in totaal 8 landscape schermen terug. De bezetting van de trainingrooms & meetingrooms worden netjes in de vertrouwde AG Insurance huisstijl op de schermen getoverd.

Ook aan de buitenzijde van de ruimtes scheppen we graag duidelijkheid

Onverwachte interrupties, spook boekingen, dubbele boekingen… Het binnenlopen in een volle trainingsroom of gestoord worden tijdens een belangrijke meeting is zeer vervelend. En vaak leidt het tot irritaties of ergernissen. Dat probleem werd bij AG eenvoudig opgelost. Aan de buitenkant is het nu duidelijk zichtbaar of de ruimte beschikbaar is of niet. Een Room Management systeem biedt uitkomst. Elke boekbare ruimte beschikt dan ook over een handig Room Booking Panel met indicatieve LED ring. Op termijn bouwt onze klant ook tal van gebruikersinzichten op, na enkele maanden moet het zeker mogelijk zijn om conclusies te trekken. Welke zalen worden constant geboekt? Welke zalen laat men links liggen? Zijn er gebruikers die storingen aanmelden via de doorpanels? Een schat aan informatie dus voor de facility- & IT manager.

Jan Heyvaert, Chief HR & Sustainability bij AG: “Met de realisatie van de AG Campus wil AG één centrale, aantrekkelijke ontmoetingsplek en opleidingshub (daarom ‘campus’) creëren om zich zo te positioneren in een snel evoluerende markt.”

Dankwoord

AG Insurance denkt altijd vooruit. Voor zijn klanten, en voor zijn medewerkers. Dit uitdagende project bracht ons in contact met geweldige mensen. Wanneer alle neuzen in dezelfde richting staan is werkelijk alles mogelijk. Nogmaals bedankt, wij zijn vandaag een zeer trotse werkplek/learning partner.

Wil jij ook (hybride) samenwerken met maximaal comfort? Neem dan zeker deel aan onze inspiratie sessie op 26/4 te Mechelen.

Gratis advies? BIS|Econocom helpt je graag verder:

015 287 487
Vraag / Offerte