Referenties

FSMA

De FSMA heeft het statuut van autonome openbare instelling. Dit betekent dat zij is opgericht bij wet en dat zij de opdrachten van algemeen belang die haar door de wetgever zijn toegewezen, onafhankelijk uitvoert. De FSMA houdt, naast de Nationale Bank van België (NBB), toezicht op de Belgische financiële sector. Daarnaast heeft de FSMA de wettelijke opdracht een bijdrage te leveren aan de financiële educatie. Daartoe lanceerde ze in 2013 een programma voor financiële educatie, Wikifin genaamd. Als onderdeel van dat programma nam ze ook het initiatief om het Wikifin Lab te creëren.

Het Wikifin Lab

Het Wikifin Lab is een digitaal en interactief belevingscentrum voor financiële educatie waarbij leerlingen experimenteren met verschillende financiële situaties uit het dagelijks leven. Tijdens een parcours van 2u45 wordt er soms in groepjes gespeeld, soms individueel. Een animator begeleidt iedere groep en last geregeld korte groepsdiscussies in om de kritische geest aan te wakkeren en vaardigheden verder te ontwikkelen. Het Wikifin Lab is uitgewerkt samen met leerkrachten, pedagogen en wetenschappers gespecialiseerd in gedragseconomie en gaming. Het Wikifin Lab is de ideale plek om te experimenteren met onderdelen uit het lesprogramma.

Auditorium

Het parcours van het Wikifin Lab wordt afgesloten in het auditorium met de projectie van een film. De bedoeling is om via het bekijken van de film, de bezoeker onder te dompelen in de ervaringen van jongeren met geld. Drie high-end 4K laserprojectoren van Epson zorgen voor een unieke beeldervaring in deze prachtige dome. Epson's EB-L1100U is een WUXGA projector met 6.000 ANSI Lumen die duurzame laserprojectie biedt voor grote locaties en levert levendige kleuren dankzij haar 3LCD-technologie. Dit type is uitgerust met geavanceerde functies zoals Image Stacking, Image Blending, 4K-beeldverbetering etc. De L1100U wordt geleverd met een gemotoriseerde lens die kan worden uitgewisseld voor een van de 8 beschikbare lenzen zodat de beamer in nagenoeg elke situatie te gebruiken is. Hiermee is op afstand zowel de focus, zoom als beeldpositie af te stellen.

De belangrijkste bron om content in de ruimte te projecteren is een pc met 3 display outputs. De Dolby Surround codering wordt ook doorgegeven vanuit deze pc. Daarnaast zijn klassieke presentaties mogelijk met het vertrouwde Barco Clickshare systeem, in dit geval een CSE-200 unit. Twee HDMI inprikpunten werden ook voorzien in de muur en pupiter.

In een auditorium met een zee van ruimte loop je als presentator graag rond, daarom hebben we extra aandacht aan het audioluik geschonken. Via diverse draadloze Shure microfoons wordt deze vrijheid gecreëerd. Een bijhorend oplaadstation zorgt voor operationele zekerheid.

De audio processing en geluidversterking wordt door BOSE en Biamp toestellen afgehandeld. Speakers (7x Bose RoomMatch RMU105 + 1x Bose Panaray subwoofer) en surround versterker (Bose PowerMatch PM8250 amplifier - 8x250Watt) zorgen voor een indrukwekkend geluidsspectrum. De processing vindt plaats in de Biamp Tesira (Dante AEC).

Voor sturing en switching kozen we samen met de FSMA voor Crestron NVX technologie. De NVX-serie behoort tot de nieuwste generatie ‘digital media’ producten en biedt een veilige overdracht van 4K60fps-, 4:4:4- en HDR-video via standaard 1Gb-Ethernet. Deze serie biedt netwerkbeveiliging op productniveau via de industriestandaard 802.1x-verificatie, beheer van Active Directory-aanmeldgegevens en het SSH-netwerkprotocol. De NVX-serie bevat een schaalbare, softwarematig gedefinieerde matrix. Het systeem kan op allerlei eindpunten worden aangesloten. Voor het touchpanel (Crestron TSW-760) hebben we een layout op maat gemaakt conform de FSMA- huisstijl.

Meetingrooms

De FSMA behoort tot grote club van Microsoft Teams users. Ze is in 2020 dan ook versneld overgestapt van Skype for Business naar Teams. Alle hardware in de zalen voldoet inmiddels aan de MTR (Microsoft Teams Rooms) normen. De grootste zaal is gericht op audioconference maar wordt in de toekomst toch voorzien van camera’s. Deze ruimte kan tevens ingedeeld worden in kleinere zones waarbij alle AV apparatuur zich aanpast naargelang de presets of zaalindeling. In de medium- en small rooms werkt men telkens met een Samsung 4K display, Canton soundbar, Lumens 4K PTZ camera, het Barco Clickshare presentatie systeem en een Biamp Devio. Zoals je ziet zit de FSMA in een prachtig authentiek pand waar je niet zomaar gaatjes boort waar je dat wil. Ondanks deze hindernis zijn we er toch in geslaagd om alles netjes op te leveren.

We wensen de FSMA en het Wikifin Lab team een warm en succesvol 2021 toe.

Gratis advies over Referenties? BIS|Econocom helpt je graag verder:

015 287 487
Vraag / Offerte