Referenties

Allianz Brussels

Allianz trekt weg uit zijn kantoren op het Brouckèreplein en zal al zijn Brusselse operationele activiteiten hergroeperen in een nieuwe zetel op de Koning Albert II laan, in de Brusselse Noordwijk. De keuze van de verzekeraar viel op één van de twee torens van het ‘Möbius’-project. Allianz koos voor een modern en ecologisch gebouw dat werd gebouwd volgens haar specifieke behoeften. Bovendien heeft het goede verbindingen met het openbaarvervoernet. BIS|Econocom is trotse AV integrator, wij houden van opdrachten op deze schaal.

25 meetingrooms voor 4 personen

Deze ruimtes werden uitgerust met een 32” Samsung professioneel display dat verbonden staat met de Poly Studio. Een hoogwaardig USB-videoconferencingsysteem voor kleine vergaderruimtes. Het systeem biedt een hoge audio- en beeldkwaliteit zodat u productief kunt vergaderen op afstand. Met 4K beeldresolutie en features als Polycom NoiseBlock en Speaker Tracking zit de audio ook meteen goed.

21 meetingrooms voor 6 personen

Deze ruimtes werden uitgerust met een 55” Samsung professioneel display dat verbonden staat met de Poly Studio. Dezelfde herkenbare configuratie zoals in de kleinere ruimtes, eenvoud en intuïtief gebruik zijn de rode draad in dit totaalproject.

9 meetingrooms voor 10 personen

Deze ruimtes werden telkens uitgerust met een 65” Samsung 4K professioneel display. Het video gedeelte wordt verzorgd door een Lumens PTZ 4K camera. Gezien de grootte van de ruimte wordt de audio opgepikt via het Biamp Devio systeem. Beamtracking ceiling mic’s & plafondtegels blijven onklopbaar in dit type zaal. Voor de audioweergave in de ruimtes zelf kozen we voor een actieve professionele soundbar (zonder camera). Presenteren & videobellen gaat supervlot dankzij een Barco Clickshare systeem, content delen wijst zichzelf uit op deze manier.

11 brainstormrooms voor 6 tot 10 personen

Het device dat centraal staat in deze brainstormrooms heeft geen introductie nodig. Een 55” Samsung Flip op een roteerbare wallmount moet de creatieve geesten stimuleren bij Allianz. Naast whiteboarding kan de klant draadloos presenteren, documenten live bewerken, content delen/printen etc. Er zijn ook enkele grotere brainstormrooms die ‘connected’ zijn met de buitenwereld. Centraal staat hier een 65” Samsung interactive screen. Het audio/video gedeelte werd geupgrade met dezelfde Lumens camera & Biamp Devio systeem zoals in de klassieke meetingrooms.

2 meetingrooms voor 12 personen

Identieke setup als de ruimtes voor 10 personen. Het enige verschil is dat we de audio & video settings anders instellen. Camera instellingen, audio DSP settings, … zorgen ervoor dat dezelfde hardware zich helemaal aanpast aan de ruimte in plaats van het omgekeerde. Daardoor vermijden we een wildgroei aan collaboratie systemen waar uiteindelijk niemand iets aan heeft.

4 multi-purpose rooms voor 14/16/20 personen

Grote polyvalente ruimtes vragen altijd om een custom aanpak, Allianz zit voor een groot deel op het Cisco platform, waardoor deze ruimtes over Cisco Roomkits beschikken. Gezien de afstand van de tafel tot het scherm hebben we hier een Samsung 82” geplaatst. Content delen gaat over een Barco Clickshare unit met verschillende extra dongels om de bronnen naast elkaar weer te geven. (en al dan niet meesturen in de Cisco videocall). Om de audio zo onzichtbaar mogelijk te houden hebben we diverse Biamp inbouwspeakers ingeregeld via DSP.

2 trainingrooms voor 8 tot 10 personen

In deze opleidingsruimtes monteerden we een 75” gekoppeld aan een Biamp Devio Room hub. Voor video maken we gebruik van een kleine krachtpatser van Huddly. Audioweergave gaat via een soundbar.

Boardroom Brussels

Deze high-end overlegruimte beschikt over een Samsung 98” 4K scherm met uitstekende kleurweergave. Ter ondersteuning staat ernaast een Samsung Flip whiteboard die kan doorgelust worden op de grotere 98” beelddrager. Videobellen gebeurt via een Cisco roomkit, gelinkt met een Shure microfoon plafondtegel en Biamp Tesira Forte. De directie kan ook lokaal eenvoudig en snel presenteren dankzij een Barco Clickshare systeem met in totaal 6 buttons. Een Crestron RMC3 werd ingezet als algemene room processor.

45 Connected bubblerooms

Focus rooms, phonebooths, huddlespaces … het zijn tegenwoordig essentiële ruimtes in kantoren. Elke bubble beschikt over een Samsung 32” professioneel display, met een strak gemonteerde Logitech C930 webcam. Beide zijn verbonden met een dockingstation onder het bureau, dus ook hier verbind je slechts 1 kabel met je laptop … en werken maar. (terwijl je device oplaadt)

Daarnaast werden ook nog fun area’s & diningrooms ingericht. Via deze weg willen we Allianz bedanken voor het gestelde vertrouwen en de zeer aangename samenwerking in dit TOP project. Binnenkort onthullen we nog een tweede locatie van Allianz waar we ook zeer interessante audiovisuele puzzels hebben opgelost. Stay tuned.

Gratis advies? BIS|Econocom helpt je graag verder:

015 287 487
Vraag / Offerte