Referenties

Federale Pensioendienst

De Federale Pensioendienst is op 1 april 2016 ontstaan als fusie van de Rijksdienst voor Pensioenen voor de gepensioneerden en toekomstige gepensioneerden van de privésector en de Pensioendienst voor de Openbare Sector voor gepensioneerden en toekomstige gepensioneerden uit de openbare sector. De huidige Federale Pensioendienst gaf BIS|Econocom de opdracht om een high-end boardroom voor 34 mensen in te richten. Naast het audiovisuele luik deden ze ook beroep op onze binnenhuisarchitect om een maatwerktafel in te tekenen die voldeed aan alle eisen van de eindklant.

Unieke boardroom

De boardroom moest lokaal overleg mogelijk maken, vandaar de keuze voor Bosch Dicentis met voting mogelijkheden. Hierbij zijn simultane vertalingen mogelijk alsook Dual delegate zodat de klant makkelijk 1 post ter beschikking kan stellen van 2 personen voor lokale meetings zonder externe partij.

Daarnaast hebben we de ruimte ook geconnecteerd met Microsoft Skype & Teams, dit loopt via een koppeling naar de Starleaf Cloud. Op deze manier kan de klant makkelijk calls opzetten naar eender welke omgeving. De Bosch discussieposten kunnen hierbij ook worden ingeschakeld om slim audio op te pikken en door te sturen naar de far-side. Het was een uitdaging om 34 mensen in beeld te krijgen maar dankzij een zelf ontworpen meubel zijn we geslaagd in deze missie.

Elke zijde van de tafel wordt met een Lumens 4K camera in beeld gebracht, aansluitend hierbij brengt een aparte camera de presentator in beeld en als kers op de taart kijkt een room overview cam ook altijd mee om overzichten tijdens stemmingen en dergelijke goed weer te geven. De presentator zelf gebruikt bij voorkeur het ingebouwde Barco Clickshare toestel, deze content kan ook gedeeld worden via Skype & Teams. Alle camera’s doen aan auto speaker tracking, dus de regie gebeurt volledig automatisch.

De 34 personen hebben naast een grootbeeldprojectie van een Hitachi Laser Beamer ook 4 retourschermen. De vorm van de tafel voorkomt echter dat je elkaar hindert om naar de projectie te kijken, maar dan nog komen de retourschermen zeker van pas om bijvoorbeeld content op weer te geven die vanuit een Videocall binnenkomt.

De Audio wordt verzorgd door BOSE inbouw plafondspeakers en de algemene zaalsturing loopt via een Crestron Touchpanel.

116 digital signage schermen

Volledig los van deze prachtige boardroom hebben we in Brussel ook 116 beeldpunten voorzien van het PADS4 digital signage systeem. Onze signage software biedt ook de mogelijkheid om informatie & databases te koppelen zodat gegevens uit de bestaande systemen automatisch worden geïntegreerd in de presentaties.

Wij willen iedereen bij de Fererale Pensioendienst bedanken dat zij voor BIS|Econocom gekozen hebben. Ons team vond de samenwerking bijzonder aangenaam.

Gratis advies? BIS|Econocom helpt je graag verder:

015 287 487
Vraag / Offerte