Referenties

Gemeente Kontich

Een bouwkundige metamorfose om u tegen te zeggen… Het gemeentehuis kreeg een volledige make-over, waarbij de binnenkant in een nieuw kleedje werd gestoken. Twee aanvullende nieuwbouwvolumes maken het plaatje compleet. Het resultaat? Een complex dat niet alleen in functioneel opzicht het kloppende hart van de gemeente is, maar dat deze functie ook zeer duidelijk uitstraalt.

Raadzaal

De ruimte waar alle gemeenteraden plaatsvinden namen we uiteraard graag mee in het verhaal. Er zijn 17 Dual Delegate discussieposten ingebouwd in de prachtige tafel. Er werd gekozen voor een groot formaat laser projectie, aangevuld met enkele retour monitoren (Philips Pro BDL 65” schermen) die doorgaans dienen als duplicaat van de hoofdbron. De vergaderingen worden steeds opgenomen via 3 intelligente Lumens 4K PTZ camera’s om de beelden te archiveren en later te herbekijken. De bezetting van de zaal wordt ook teruggekoppeld aan het digital signage systeem. Audio distributie gebeurt via BOSE Panaray speakers, aangestuurd door Apart versterkers en een Crestron digitale matrix.

Digital Signage

Communicatie naar de burgers is uiteraard van groot belang, ook bij Gemeente Kontich. Via 10 displays -verspreid over het complex- blijft iedereen op de hoogte van wat er leeft in en naast de gemeente. De look & feel van de content werd tevens door BIS verzorgd, de opmaak van diverse templates sluit dan ook naadloos aan met de huisstijl. Er werden diverse datakoppelingen gemaakt zodat een groot deel van de informatie zichzelf up-to-date houdt. Onze klant koos voor:

 • Dropfolder systemen, een mapje vullen met plaatjes of filmpjes om meteen weer te geven op de schermen
 • Weer & verkeer widgets, de perfecte wachtverzachters …
 • Koppeling met Exchange om aankomende events en zaal reservaties weer te geven
 • Link met de website om het nieuwsoverzicht te genereren
 • Algemene info zoals openingsuren en sluitingsdagen

 • BIS|Econocom benadrukt altijd om te werken met reeds beschikbare databases of content. Het is nooit de bedoeling om zaken 2x aan te maken, we lezen bij voorkeur de bron rechtstreeks uit en vermijden zo extra werk voor de communicatieafdeling. Een semi-outdoor beeldpunt is momenteel nog in opbouw, een Samsung OM display met extra hoge lichtopbrengst moet de voorbijgangers extra info verstrekken over Kontich.

  Wachtrijmanagement

  Er is een aparte groep met displays die enkel instaan voor ticketing weergave en wayfinding. Zodra je over een ticketje beschikt weet je meteen waar je verwacht wordt. Van wanneer iemand een bezoeker oproept wordt een pop-up gegenereerd, samen met een ding-dong geluid. Onze klant beschikte reeds over een eigen ticketing systeem, voor onze PADS4 software was het zeer eenvoudig om hiervan de SQL database uit te lezen met daarin alle ticketing informatie.

  Via deze weg willen we de klant bedanken voor de aangename samenwerking en ook de gemeente feliciteren met deze prachtige totaalrenovatie. Wilt u ook innoveren met technologisch slimme audiovisuele oplossingen? Bel BIS: 015 287 487 of neem contact op via de mogelijkheden rechts.

Gratis advies? BIS|Econocom helpt je graag verder:

015 287 487
Vraag / Offerte