Referenties

Samsung Indoor LED bij Amerikaanse oliereus in Brussel

BIS|Econocom mocht recent een groot auditorium bij een van de grootste olieproducenten ter wereld inrichten. Eerst werd van een videowall (3x3 schermen) uitgegaan, maar bij nader inzien waren er te veel nadelen verbonden aan deze hedendaagse technologie.

Schermranden worden steeds dunner en subtieler, maar je zal altijd een 'kruis' op je content zichtbaar hebben. Stoort dat nu zo hard? Voor pure multimedia content kom je er vaak mee weg (retail), maar als je intensief aan rekenbladen, videoconferencing, etc doet, dan vormt dit toch een groot nadeel. Om deze problematiek te counteren heeft BIS|Econocom een tegenvoorstel gedaan met een Samsung Indoor LED wall. Kijkt u even mee binnen? We hebben ook een timelapse gemaakt van deze indrukwekkende audiovisuele installatie.

Korte introductie tot deze nieuwe trend: Indoor LED met Samsung

Grote ruimtes zoals raadzalen, auditoria, collegezalen en grote boardrooms hebben vaak te maken met veel lichtinval en een groot publiek dat het videoscherm moet kunnen zien. In zulke gevallen biedt een LED wall uitkomst. Deze LED screens zijn makkelijk in grote formaten op te stellen en hebben een uitstekende leesbaarheid. Doordat de led-technologie de afgelopen jaren grote stappen heeft gezet, is de kwaliteit en levensduur sterk verbeterd terwijl de prijzen zijn gedaald. Dat maakt communiceren met led voor steeds meer organisaties bereikbaar en interessant.

Voordelen van deze indoor LED wall:

  • 174" display size | Pixel pitch 2.0 | 32 aparte cabinets die naadloos aansluiten
  • Grote kijkhoek en hoge lichtopbrengst dankzij SMD
  • Optimale leesbaarheid door automatische dimming van de LEDs
  • Ongezien detail & scherpte
  • Goede kleurechtheid en lange levensduur
  • Compleet pakket custom SLA services beschikbaar
  • Flexibele financieringsmogelijkheden (As-a-service)

Zaalsturing via Crestron & Barco Clickshare, audio via BOSE

Centraal onderdeel van de audiovisuele infrastructuur is de Digital Media oplossing van Crestron, waardoor alle apparatuur op elkaar is aangesloten en waarmee – via het ingebouwde control panel - de apparatuur en verlichting bediend kunnen worden. Bronselectie gebeurt via een duidelijk touchpanel, de klant gaf aan dat doorgaans de Clickshare buttons als bron worden gebruikt. Gezien het formaat van de LED wall worden 4 bronnen in splitscreen comfortabel weergegeven. De audio in de zaal wordt verzorgd door BOSE Panaray speakers. Compacte klankkasten die de ruimte toch mooi vullen met gebalanceerd geluid.

Connectie naar de buitenwereld

De zaal werd voorzien van twee PTZ Lumens 4K camera's. Deze high-end camera's kunnen close-ups maken van de presentator met of zonder het grote LED scherm erbij. Daarnaast kan ook de volledige zaal meegenomen worden indien reacties van het publiek moeten geregistreerd worden. Aan beide kanten van de zaal zijn ook retourmonitoren geplaatst, zo mist zeker niemand iets van de presentaties.

Tot slot, advies is key

Welke technologie voor welke situatie het meest geschikt is, dat hangt af van vele factoren. Denk aan benodigde beelddiagonaal, locatie, type content dat weergegeven moet worden en uiteraard heb je dan vaak ook nog te maken met budgetten. Laat je daarom altijd adviseren door een specialist die de weg weet in het display/LED doolhof.

Via deze weg willen we deze klant bedanken voor het vertrouwen en de leuke uitdaging die deze prachtige LED wall met zich meebracht! Heeft u vragen over deze nieuwe techniek? Bel dan BIS vrijblijvend op 015 287 487. Of gebruik de contactmogelijkheden rechts.

Gratis advies over Referenties? BIS|Econocom helpt je graag verder:

015 287 487
Vraag / Offerte