Referenties

P&V Verzekeringen

Het basisidee bij de oprichting van P&V in 1907 was solidariteit met de verzekerden en de samenleving. Die drijfveer is vandaag nog altijd dezelfde. Zoveel mogelijk mensen een eerlijke bescherming bieden, en dat tegen de beste voorwaarden. P&V Verzekeringen maakt deel uit van de P&V Groep. Deze groep biedt via haar verzekeringsmaatschappijen aan particulieren, zelfstandigen, bedrijven en instellingen een uitgebreid gamma verzekeringsoplossingen aan. Ze zetten verschillende merken in, net als verschillende distributiekanalen. De producten en diensten van P&V worden verdeeld via een netwerk van exclusieve agenten.

Situatieschets

De groep moest voluit gaan voor een digitale transformatie. Het hoofdkwartier was verdeeld over 3 grote panden waarbij iedereen over een eigen vaste desk en desktop beschikte. Dit bracht heel veel facilitair werk met zich mee en vergde enorm veel afspraken en energie om iedereen te laten samenwerken.

Om dit vraagstuk op te lossen kwam BIS als meest geschikte partner uit de bus om de grote upgrade van audiovisueel materiaal te verzorgen. De brede waaier van onze producten beantwoordde volledig aan de vraag van de opdrachtgever. Na het eerste bezoek aan onze showroom voelden we elkaar al perfect aan. Alle nieuwe technologie moest in 1 gebouw geïntegreerd worden, waarbij het flexwerken en beter samenwerken centraal kwamen te staan. P&V heeft als ecosysteem Skype for Business gekozen. We lichten graag de technologie toe die we in dit totaalproject geïntegreerd hebben:

  • Collaboration tools (Surface Hubs, Polycom Trio, Clickshare, ...)
  • Maatwerk meubilair met geïntegreerde, state-of-the-art AV technologie
  • Digital Signage netwerk met meer dan 20 beeldpunten
  • Evoko Liso roombooking
  • High-end boardrooms & compacte Huddlerooms voor kort overleg
  • ...

Digital Signage

Communicatie naar het personeel is uiteraard van groot belang, ook bij P&V. Er werd gekozen voor de on prem variant van ons digital signage systeem. Via 22 displays (formaten van 48” tot 65”) die verspreid zijn over de afdelingen en het restaurant blijft iedereen op de hoogte van wat er leeft op en naast de werkvloer. Elke afdeling kan individueel content posten, maar tegelijk kan er ook snel nieuws naar elk beeldpunt gepusht worden (indien relevant voor alle werknemers). Dit alles gebeurt via gedeelde netwerkmappen die afdelingsspecifiek zijn. De gebruiker moet enkel zijn slide of video in de juiste map slepen. De look & feel van de content werd tevens door BIS verzorgd, de opmaak van diverse templates sluit dan ook naadloos aan met de huisstijl van de groep. Er werden diverse datakoppelingen gemaakt zodat een groot deel van de informatie zichzelf up-to-date houdt. (RSS & XML feeds, links naar Sharepoint, …)

Zaalboekingsysteem

Alle vergaderzalen zijn via een Evoko Room Manager systeem gekoppeld aan de Exchange server. In de wandelgangen is dan ook meteen duidelijk welke zaal vrij of bezet is. Het is mogelijk om via het Evoko panel een Ad-hoc meeting te boeken zonder je pc te gebruiken. Het Evoko Liso touchpanel zorgt voor een intuïtieve gebruikservaring.

Compact vergaderen

Om het concept van flexwerken te doen slagen zijn er voldoende kleine meetingspaces nodig, waar je jezelf kan afzonderen of korte besprekingen kan houden. De meeste huddlerooms zijn uitgerust met een 55” Professional Display en een Polycom Trio of Barco Clickshare zodat laptops (en andere bronnen) draadloos te delen zijn met de displays.

Medium- & High-end boardrooms

De medium-size boardrooms beschikken telkens over een 55” Microsoft Surface Hub. Elk personeelslid kan aanmelden met zijn persoonlijke credentials om meteen toegang te hebben tot zijn documenten, Skype contacten, … Daarnaast werd de High-end boardroom voorzien van een Nova tafel met Videoconferencing en ingebouwde retourmonitoren. Zo kunnen we eenvoudig de content laten zien waarover vergaderd wordt, en dat terwijl je de sprekende partij recht in de ogen kijkt via een Polycom Group 500 systeem. Het geluid wordt ook subtiel versterkt waardoor het lijkt alsof je vlak naast elkaar zit. Via deze weg willen we P&V Group bedanken voor het vertrouwen en de aangename 'samenwerksfeer'!

Meer informatie?

Wilt u ook innoveren met technologisch slimme audiovisuele oplossingen? Bel BIS: 015 287 487 of neem contact op via de mogelijkheden rechts.

Gratis advies? BIS|Econocom helpt je graag verder:

015 287 487
Vraag / Offerte