Referenties

Siemens; Audiovisuele inrichting van 100+ ruimtes

"Voor de herhuisvesting van ons kantoor in Den Haag is BIS – na een onderhandse aanbesteding - gevraagd ons te adviseren over de audiovisuele inrichting van in totaal meer dan 100 ruimtes; uiteenlopend van de koffiecorner tot de vergaderruimte van onze Raad van Bestuur. Daarnaast wilden we in onze centrale hal een innovatieve, bijzondere eyecatcher realiseren om onze organisatie, oplossingen en andere informatie op een aantrekkelijke manier te visualiseren. Met het eindresultaat zijn wij meer dan tevreden. BIS heeft ons prima geholpen." - Siemens

Met een omzet van ruim € 1,0 miljard en bijna 3000 medewerkers behoort de Siemens Groep tot de grootste onderneming op elektrotechnisch en technologisch gebied in ons land. Het gevarieerde leveringsprogramma van Siemens Nederland bestrijkt vrijwel alle terreinen van de elektrotechniek en de elektronica. Wereldwijd zet Siemens € 76 miljard per jaar om, waarvan ongeveer € 4 miljard wordt besteed aan research & development om het innovatietempo hoog te houden. Naast continuïteit en betrouwbaarheid zoeken klanten bij Siemens kwaliteit en innovatieve kracht binnen een mondiaal opererend kennisnetwerk.​

Herhuisvesting in drie fases

Toen Siemens Nederland binnen het kantoor in Den Haag een herhuisvesting wilde doorvoeren, is door middel van een onderhandse aanbesteding aan meerdere audiovisuele system integrators gevraagd om mee te denken over de huisvesting, inrichting en realisatie van de vergader-, overleg-, management- en presentatieruimten, de vergaderruimte van de Raad van Bestuur en meerdere koffiecorners. Daarbij was het de bedoeling om de +/- 100 ruimten in drie fases te realiseren. BIS was één van de geconsulteerde partijen. Ons advies sloot dermate goed aan op de eisen en wensen van Siemens dat wij de opdracht gegund kregen om de geadviseerde oplossingen te realiseren.

Verschillende concepten

Vanuit het oogpunt van gebruikersvriendelijkheid en de bewaking van kwaliteit heeft BIS voor de verschillende typen ruimtes meerdere concepten geadviseerd, die allemaal uit vergelijkbare componenten zijn samengesteld. Hoogwaardige Samsung schermen (in verschillende groottes), een Extron of AMX bedieningspaneel (voor de centrale bediening van de apparatuur en de omgeving), strak kabelmanagement en een functionele inrichting zorgen voor overzichtelijke en nette ruimtes, waarin alle apparatuur op een zelfde manier kan worden bediend en gebruikt. Dit zorgt ervoor dat de gebruikers zich in iedere ruimte vertrouwd voelen met de audiovisuele oplossingen en er volop gebruik van maken.

Bijzondere eyecatcher

Aanvullend op de meer dan 100 ruimtes wilde Siemens bij de herhuisvesting een innovatieve eyecatcher in de centrale hal realiseren, waarop allerlei informatie kan worden getoond. Doel van deze eyecatcher is om de medewerkers en bezoekers van Siemens op een boeiende manier te informeren over Siemens, zijn producten en diensten, innovaties en tal van andere wetenswaardigheden. Aanvullende wens was dat ook deze ruimte multifunctioneel inzetbaar moet zijn met kwalitatief hoogwaardige, betrouwbare en gebruikersvriendelijke apparatuur.

Diamant projectie

Net als bij de inrichting van de overige ruimtes was de vraag naar een creatieve eyecatcher niet aan dovemans oren gericht. Samen met een technisch specialist en een interieurarchitect ontwikkelde de BIS adviseur een diamantvormige projectiewand van 300x190 cm, waarop – in combinatie met een lichtsterke Full HD beamer (8.500 ANSI Lumen, 1.920x1.080 pixels) en geavanceerde Watchout software –oogstrelende videoanimaties met bijzondere 3D-effecten worden geprojecteerd. En het resultaat mag er zijn; een absolute eyecatcher die het innovatieve imago van Siemens onderstreept.

Wij danken Siemens voor het vertrouwen en wensen alle gebruikers veel plezier en succes met de fraaie BIS oplossingen!

Ook innovatieve audiovisuele oplossingen realiseren?

Wilt u – net als Siemens – ook innovatieve, audiovisuele oplossingen realiseren, neemt u dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag. Bel BIS 015 287 487 of vul het contactformulier in. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Gratis advies? BIS|Econocom helpt je graag verder:

015 287 487
Vraag / Offerte