Referenties

Tien vergaderzalen en crisis centrum bij Stad Aalst

Aalst is de op één na grootste stad in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen. De stad telt ruim 84.000 inwoners (2016). BIS mocht recent 10 vergaderzalen en een crisis centrum inrichten met sterk uiteenlopende audiovisuele middelen.

Crisiscentrum

Het crisiscentrum beschikt over een (3 bij 2) 55” Samsung videowall en een 65” C-Touch aanraakscherm. De videowall wordt gebruikt om via het Starleaf cloud platform videocalls op te zetten met politie, brandweer en andere hulpdiensten. Hier werd gekozen voor het StarLeaf 3330 Group systeem. Het aanraakscherm doet dan weer dienst om de plannen van aanpak voor te stellen. BIS leverde diverse tools en pictogrammen aan waarmee de klant perimeters, invalswegen, evacuatiezones, … kan uit stippelen. Dit scherm kan tevens gedeeld worden als Content scherm tijdens videoconference sessies.

Revolabs en Biamp Tesira

Om alle sprekers duidelijk verstaanbaar te houden is een Revolabs discussiesysteem geïntegreerd. Hier is een voorzitterspost toewijsbaar om alle discussies netjes te modereren. Deze audiosignalen gaan door een Tesira ‘audiobewaker’ die echo cancelling en andere technieken toepast om de audiokwaliteit te maximaliseren.

Video over IP signaaldistributie

De signaaldistributie loopt over een (Video Over IP) SVSi systeem. (ondertussen valt dit onder de AMX/Harman groep) Dit heeft als grote voordeel dat elk signaal (beeld en/of audio) verder gedistribueerd kan worden in elke vergaderzaal. Deze signalen komen toe op een 2x48 Cisco switch welke stabiele distributie garandeert.

Touchscreens

In elke vergaderzaal werd voor een C-touch 65” aanraakscherm gekozen, de bronselectie heeft BIS via een Extron knoppenpaneel intuïtief geprogrammeerd voor de stad. Deze zalen zijn ook uitgerust met Barco Clickshare, zodat men eenvoudig en snel draadloos kan presenteren met meerdere deelnemers.

Zaalboekingsysteem

Deze 10 zalen zijn via een Evoko Room Manager systeem gekoppeld aan de Exchange server. In de wandelgangen is dan ook meteen duidelijk welke zaal vrij of bezet is. Het is mogelijk om via de Evoko een Ad-hoc meeting te boeken zonder je pc te gebruiken.

Via deze weg wensen wij Stad Aalst te bedanken voor de aangename samenwerking en het vertrouwen in BIS. Wilt u ook innoveren met technologisch slimme audiovisuele oplossingen? Bel BIS: 015 287 487 of neem contact op via de mogelijkheden rechts.

Gratis advies? BIS|Econocom helpt je graag verder:

015 287 487
Vraag / Offerte