Referenties

35 schitterende ruimtes bij Bose

Beter geluid is nog maar het begin voor de specialisten bij Bose. Als bevlogen ingenieurs, ontwikkelaars, onderzoekers, verkopers, marketeers en... dromers hebben ze allemaal hetzelfde doel: unieke producten en ervaringen creëren voor hun klanten. Hun belangrijkste principe daarbij is dat innovatie geen bestemming is, maar een reis waarvoor steeds nieuwe ideeën nodig zijn. Juist daarom probeert Bose allerlei makers, uitvinders, dromers en talenten te mobiliseren om hun grootse ideeën, passie en enthousiasme te delen.

Twee vormen van innovatie

Het is juist daarom niet verwonderlijk dat Bose bij de inrichting van zijn nieuwe kantoorpand in Purmerend veel nadruk heeft gelegd op innovatie. En wel op twee manieren. Innovatie op het gebied van de te gebruiken technologie en mogelijkheden, maar niet minder het versnellen van innovatie door het inzetten/beschikbaar stellen van technologie die innovatie stimuleert. Voor beide vormen van innovatie was Bose bij BIS aan het juiste adres.

Kennis delen en inspireren in 35 ruimtes

In het prachtige pand richtte BIS niet minder dan 35 ruimtes in met geavanceerde audiovisuele oplossingen. Ruimtes met een informele uitstraling, ruimtes met een zakelijk karakter. Ruimtes voor 4 personen, ruimtes voor 30 personen. Ruimtes met traditionele projectie, ruimtes met hypermoderne collaboration technologie. Ruimtes om te vergaderen, ruimtes voor interactieve SCRUM sessies. Hoe verschillend ook: allemaal met het doel om op een comfortabele en efficiënte manier kennis te delen, informatie uit te wisselen, te inspireren en innovaties te bedenken.

Microsoft Surface Hub: kloppend collaboration hart

In een zestal vergaderruimtes voor 8 personen is een 55 inch Microsoft Surface Hub (140 cm) geïntegreerd; dé revolutie op het gebied van collaboration. Deze fraaie all-in-one oplossing gaat automatisch aan als iemand er naar toeloopt. Presenteren, aantekeningen maken, zaken markeren voelen heel natuurlijk en intuïtief aan op het multitouch touchscreen. Dankzij het geïntegreerde Skype-for-Business platform en slimme camera’s worden collega’s – waar ook ter wereld – betrokken en kunnen zij gelijktijdig input geven, dezelfde tekeningen bewerken en dezelfde documenten aanvullen. Het is voor Bose ineens een stuk eenvoudiger geworden om de wereldwijd aanwezige kennis in de organisatie te mobiliseren en daarmee innovaties te versnellen.

Videoconferencing én Skype-for-Business voor grotere groepen

Ook voor groepen groter dan 8 personen heeft Bose meerdere interactieve ruimtes ingericht. Waar in de kleinere ruimtes de Microsoft Surface Hub is ingezet om de samenwerking binnen en tussen groepen mensen te stimuleren, is in de ruimtes voor 15 en 30 personen gekozen voor grootformaat Samsung touchscreens (resp. 75 en 82 inch) in combinatie met een high-end videoconference camera en de StarLeaf Skype-for-Business oplossing. Het mooie van deze StarLeaf oplossing is dat het het videoconference naadloos verbindt met het Skype-for-Business platform, zodat individuen met groepen, groepen met groepen, groepen met individuen en individuen met individuen grenzeloos kunnen samenwerken.

Draadloze vrijheid dankzij Barco Clickshare

Om efficiënt en rendementsvol te vergaderen, presenteren en brainstormen is het belangrijk dat alle deelnemers simpel, safe en snel hun laptop, tablet of smartphone kunnen verbinden met de aanwezige interactieve en audiovisuele infrastructuur; zonder gedoe met verloopstekkertjes, lange kabels etc. Dankzij de in de ruimtes geïntegreerde Clickshare van Barco kan iedere deelnemer (ook zonder enige IT kennis) in no-time de content op zijn mobiele device – denk aan data, teksten, films en video’s, presentaties etc. – via het centrale beeldscherm laten zien, bewerken en delen. Volledig draadloos. Volledig bij-de-tijd.

Slim beheren en reserveren van ruimtes

Maar Bose heeft meer gedaan om de efficiency in de organisatie te verhogen. Zo is een Evoko Room Manager display bevestigd aan de buitenzijde van iedere ruimte. De rode of groene LED-rand geeft aan of de betreffende ruimte vrij is en via het paneel kan de ruimte gereserveerd worden. Maar er is meer mogelijk… via de koppeling met Outlook en andere agenda-apps kunnen de ruimtes ook vanuit de agenda’s van de medewerkers gereserveerd (en evt. weer vrijgegeven) worden. Daarbij kan worden geanalyseerd wat de bezettingsgraad is. Bij Bose is nu dus altijd helder welke ruimte vrij is en welke niet. Einde aan eindeloos zoeken, einde aan ongewenste interrupties, einde aan de inefficiëntie.

Visueel informatie verspreiden via narrowcasting

Door het pand hangen fraaie grootbeeldmonitoren, waarop in Bose huisstijl allerlei informatie wordt getoond; uiteenlopend van corporate informatie tot verjaardagen en van product updates tot service-informatie over weer en verkeer. Ook in de centrale receptie en wachtruimte hangen de stijlvolle informatieschermen om de (wachtende) bezoekers van aantrekkelijke informatie te voorzien. Het krachtige narrowcasting platform maakt het eenvoudig om alle informatie centraal – maar wel remote toegankelijk – te beheren en met één druk op de knop te distribueren naar de juiste schermen. Absolute eyecatcher binnen het Bose narrowcasting platform is de 3x3 videowall in het werkcafé. De beeldweergave op deze videomuur is ongeëvenaard qua grootte en impact.

Inmiddels zijn alle door BIS gerealiseerde audiovisuele oplossingen volop en naar volle tevredenheid in gebruik. Wij zijn er trots op dat wij dit aansprekende project voor Bose mochten uitvoeren.

Wilt u ook innoveren met technologisch slimme audiovisuele oplossingen? Bel BIS: 015 287 487 of neem contact op via de mogelijkheden rechts.

Gratis advies over Referenties? BIS|Econocom helpt je graag verder:

015 287 487
Vraag / Offerte