Referenties

KWR Watercycle Research Institute

"In ons nieuwbouwpand wilden wij innovatieve vergader- en presentatieoplossingen realiseren. Natuurlijk moesten deze oplossingen voldoen aan onze eisen en wensen op het gebied van transparantie en kennisdeling. BIS heeft onze opdracht met beide handen aangegrepen en tot een zeer goed einde gebracht". - KWR Watercycle Research Institute

KWR Watercycle Research Institute genereert kennis om de watersector verstandig en slim met water om te laten gaan in onze verstedelijkte samenleving. KWR voelt een professionele en maatschappelijke verantwoordelijkheid voor water. De wetenschappelijke bevindingen en de praktische innovaties die uit deze verantwoordelijkheid voortvloeien, dragen wereldwijd bij aan de kwaliteit en duurzame beschikbaarheid van water in de stedelijke waterketen.

Gebruikersvriendelijk en kwalitatief

Recent heeft KWR een totaal nieuw onderkomen geopend. Voor dit bijzondere en aansprekende nieuwbouwproject werd BIS gevraagd om de inrichting te verzorgen van meerdere vergader-, overleg- en communicatieruimtes. De opdracht die BIS daarbij kreeg was om de nieuwe locatie te voorzien van gebruiksvriendelijke en kwalitatieve oplossingen om te informeren, vergaderen, presenteren, interactief samenwerken en brainstormen.


Groen, transparantie en kennisdeling

Al vanaf het eerste gesprek was duidelijk dat KWR een heldere visie had op het gebruik van het gebouw en over de gewenste toepassingen en mogelijkheden op audiovisueel & ICT gebied. In het nieuwe gebouw staan groen, transparantie en kennisdeling centraal. Het multifunctioneel kunnen gebruiken van de audiovisuele oplossingen was hierbij een vereiste.

Warm welkom via informatieschermen

Voor een aansprekende en professionele ontvangst van bezoekers is in de entree een systeem voor slimme informatiedistributie (narrowcasting) geïmplementeerd. Op grootformaat LCD/LED schermen worden diverse soorten informatie en mededelingen getoond, die op elk gewenst moment – vanaf iedere remote locatie - kunnen worden aangepast. Bezoekers worden welkom geheten, nieuws uit de organisatie wordt op een aansprekende manier gedeeld en ook service-informatie over weer en verkeer ontbreekt niet.

Strak ontwerp met professionele uitstraling

Bij het ontwerp van het auditorium is gebruik gemaakt van strakke lijnen, natuurlijke materialen en tinten en is alle randapparatuur en bekabeling onzichtbaar weggewerkt. Een afsluitbare kast bevat centraal alle randapparatuur, aansluitingen en voorzieningen. Hierdoor krijgt de ruimte een rustige en professionele uitstraling.

Interactieve overlegruimtes voor 6 tot 130 personen

In een zestal overlegruimtes zijn audiovisuele voorzieningen geplaatst om interactief en dynamisch met 6 tot maar liefst 130 personen te vergaderen, presenteren en brainstormen. Met behulp van een 55 inch Full HD touch screen (140 cm.) kunnen deelnemers interactief presenteren en de content op het scherm delen en bewerken. In de tafel is een kabelsysteem geïntegreerd waar laptops en andere apparatuur op aangesloten kunnen worden, zonder dat er losse kabels door de ruimte lopen. Daarmee wordt kabelbreuk, struikelgevaar en stofophoping voorkomen en oogt de ruimte heel strak afgewerkt.

Stimulerende en aangename omgeving

De presentatieoplossing wordt gebruikersvriendelijk bediend met een knoppenpaneeltje. Omdat de apparatuur deels in het BIS VisionLine meubilair is geïntegreerd, is een aangename en stimulerende werkomgeving gerealiseerd met een plezierig professionele uitstraling en krachtige technologische mogelijkheden.

Efficiënt ruimtes boeken en beheren

Ook zijn de verschillende vergaderruimtes uitgerust met een Evoko Room Manager om efficiënt ruimtes te boeken en te beheren. Het touch display naast iedere ruimte informeert gebruikers ter plaatse over de planning en beschikbaarheid van de vergaderruimte. Tevens kunnen bij de ruimte, via een app op smartphone of tablet óf vanachter de PC vergaderingen ingepland of gewijzigd worden. Dankzij de gekleurde LED-rand is het op afstand zichtbaar of de ruimte wel of niet is bezet.

BNA Beste Gebouw van 2016

Met deze oplossingen heeft BIS optimaal op de vraagstelling van KWR ingespeeld. Flexibiliteit, kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid zonder de functionaliteit uit het oog te verliezen. Onlangs is het gebouw uitgeroepen tot winnaar van het BNA Beste Gebouw van het Jaar 2016 in de categorie stimulerende omgevingen. Wij zijn best trots op het feit dat wij daar een audiovisueel steentje aan hebben bijgedragen.

Wilt u ook innovatieve technologie in uw bedrijfspand integreren?
Neem vandaag contact op voor een vrijblijvend advies.

Bel BIS: 015 287 487 of gebruik de contactmogelijkheden rechts.

Lees hier het interview met de Facilitair Manager van KWR uit ICT Magazine.

Ga terug naar het referentieoverzicht.

Gratis advies over Referenties? BIS|Econocom helpt je graag verder:

015 287 487
Vraag / Offerte