Referenties

Vernieuwde Havenzaal voor Port of Amsterdam

Multifunctionele ruimte voor uiteenlopende activiteiten

De Havenzaal, op de bovenste verdieping van het pand aan De Ruijterkade van het Havenbedrijf in Amsterdam, is ingrijpend verbouwd. De zaal heeft nu zowel de functie van boardroom als van multifunctionele ruimte en biedt plaats aan zo’n 75 personen. BIS heeft het audiovisuele gedeelte voor zijn rekening genomen.

Christie laserprojector: helder zichtbare grootbeeld projectie

Om presentaties, bedrijfsfilms en andere content voor iedere aanwezige duidelijk zichtbaar weer te geven, is er een high-end Christie laser projector geïnstalleerd. Deze beamer kenmerkt zich door zijn speciale lamploze projectietechnologie i.c.m. een zeer sterke lichtopbrengst. Ondanks de vele ramen in deze ruimte en dus heel veel (dag)licht, worden de geprojecteerde beelden toch zeer helder en scherp weergegeven. Zonder dat de hele ruimte verduisterd hoeft te worden.

Projectiedoek en beamer geheel geïntegreerd

De projector is geplaatst in een speciale plafondlift. Deze lift zorgt ervoor dat de projector boven het plafond is opgeborgen wanneer deze niet gebruikt wordt. Op deze manier blijft het high-end design van de ruimte volledig intact. Met één druk op de knop komt de projector tevoorschijn en met hetzelfde gemak verdwijnt de Christie weer boven het plafond. Hetzelfde geldt voor het projectiescherm. Deze is geplaatst in een cassette boven het plafond. Wanneer de projector ingeschakeld wordt, komt automatisch het projectiedoek uit het plafond naar beneden.

Hoogwaardige geluidsweergave en -versterking met BOSE

In een grote en multifunctionele ruimte als de Havenzaal mag goede audio eenvoudigweg niet ontbreken. Om meerdere bronnen weer te kunnen geven over het speakersysteem, is een BOSE controlspace oplossing gerealiseerd waarbij meer dan 32 audio kanalen in het netwerk kunnen worden opgenomen. Uiteraard is de gehele ruimte voorzien van high-end BOSE speakers en microfoons voor spraakversterking.

Verrijdbare schermen voor ondersteuning

Bij heel grote bijeenkomsten is het mogelijk om de presentatie die weergegeven wordt op het projectiescherm ook weer te geven op twee extra LCD schermen. Dankzij het mobiele onderstel zijn deze displays heel eenvoudig extra te plaatsen in de zaal. Wanneer deze niet nodig zijn kunnen ze in een andere ruimte ingezet worden of netjes uit het zicht opgeborgen worden.

Centrale en eenvoudige bediening

De gehele audiovisuele installatie is zeer eenvoudig en centraal te bedienen dankzij een op maat geconfigureerd AMX bedieningspaneel dat in de ruimte is geplaatst. Met één druk op de knop is het mogelijk om te schakelen tussen bronnen, de presentatie te starten of het geluid te bedienen. Alles zonder individuele afstandsbedieningen en zeer intuïtief te gebruiken.


Wilt u ook uw audiovisuele faciliteiten in uw interieur integreren? op een indrukwekkende manier uw presentaties en geluid weergeven? Onze specialisten staan u graag te woord.

Bel voor gratis advies BIS 015 287 487 of vul het contactformulier rechts in.

Ga terug naar het referentieoverzicht.

* Foto overgenomen van Fokkema & Partners Architecten
* Timelaps afkomstig van het YouTube kanaal van het Havenbedrijf Amsterdam

Gratis advies over Referenties? BIS|Econocom helpt je graag verder:

015 287 487
Vraag / Offerte