Referenties

Herinrichting Rijkskantoor in Den Haag - FM Haaglanden

FMH, onderdeel van BZK, is de professionele dienstverlener voor Rijksorganisaties in de regio Haaglanden. Na een openbare Europese aanbesteding werd BIS als partner geselecteerd voor de herinrichting van een Rijkskantoor in Den Haag. Daarbij kregen wij de opdracht om zo’n 180 ruimtes te voorzien van geïntegreerde audiovisuele oplossingen. Een opdracht, die de nodige uitdagingen met zich meebracht, en nog steeds meebrengt. Ondanks dat heeft BIS dit project succesvol opgepakt en wordt het resultaat prachtig.

Bijna 180 ruimtes met AV & ICT oplossingen

BIS installateurs en engineers zijn reeds negen maanden bezig met het inrichten van de bijna 180 prachtige ruimtes met audiovisuele voorzieningen. Tot nu toe waren meer dan 3000 uur nodig voor het installeren en programmeren. Mooi detail is dat het grootste deel van deze uren buiten kantoortijden werd gepland. Doordat het werk bij de betreffende ministeries niet zomaar stilgelegd kan worden, is de beschikbaarheid van ruimtes een behoorlijke uitdaging, waar een nauwkeurige planning aan te pas moet komen.

vergaderruimte, lcd touch screen

Op maat gemaakt meubilair

Omdat de wens bestond dat de 2.700 medewerkers al tijdens het traject gebruik konden maken van de vergaderfaciliteiten, heeft BIS eerst tijdelijke installaties geplaatst. Later zijn deze installaties geïntegreerd in maatwerk meubilair, ontworpen door onze eigen interieurarchitecten in samenwerking met de opdrachtgever. Denk hierbij aan touch displays, randapparatuur en bekabeling, die netjes zijn weggewerkt in een voorzetwand. Hierdoor wordt het risico op stofophoping, kabelbreuk of struikelpartijen tot een minimum beperkt. Het is dus niet alleen mooi, maar ook heel veilig en efficiënt. Maar denk ook aan aansluitpunten in de (vergader)tafel, waar laptops van deelnemers snel, eenvoudig en veilig kunnen worden aangesloten om het beeld te delen met het touch screen.

Gebruiksvriendelijk bedieningssysteem

Op aangeven van en in samenwerking met de project coördinator en projectteamleden van FM Haaglanden is er een maatwerk interface ontworpen voor de bedieningspaneeltjes die in iedere ruimte te vinden zijn. Dit bevordert de eenduidigheid in gebruik en vergroot de gebruikersvriendelijkheid, wat zorgt voor meer vertrouwen bij de gebruikers, meer plezier in het gebruik en als gevolg daarvan een toename in het gebruik. Zeker omdat het ontwerp op de behoeften van de gebruikers is afgestemd.

Optimale interne informatievoorziening door het hele gebouw

Door het gebouw heen zijn infoschermen geplaatst waarmee ambtenaren en bezoekers worden geïnformeerd met interne mededelingen. Dit wordt allemaal centraal aangestuurd met behulp van een multifunctioneel narrowcasting systeem, waarmee geautoriseerde gebruikers zowel geautomatiseerd als handmatig verschillende content stromen kunnen beheren.

narrowcasting, digital signage, informatieschermen

Engineering op basis van IT security

Een extra uitdaging werd gevormd door het feit dat er bij de ministeries strikte IT policies gelden, waardoor er een goede samenwerking met de ICT afdeling van de ministeries vereist is. De veiligheid is prioriteit nummer 1 en daardoor moest de complete engineering worden uitgevoerd op basis van IT security richtlijnen.

Wilt u ook uw (grootschalige) audiovisuele oplossingen uitbesteden aan een bekwame AV & ICT partner? Het liefs één met een bewezen track record en ruime ervaring?

Bel BIS: 015 287 487 of neem contact op via de mogelijkheden rechts.

Ga terug naar het referentieoverzicht.

Gratis advies over Referenties? BIS|Econocom helpt je graag verder:

015 287 487
Vraag / Offerte