Referenties

FEI

draadloos presenteren

Omdat onze videoconference systemen niet goed in de ruimtes geïntegreerd waren, werden ze niet of nauwelijks gebruikt; met alle nadelige gevolgen van dien. BIS heeft hier op een aansprekende manier verandering in gebracht. De gebruikers zijn supertevreden en het gebruik van de ruimtes en oplossingen is flink toegenomen. - FEI

FEI ontwerpt, ontwikkelt en onderhoudt het grootste portfolio topkwaliteit microscopen, die zorgen voor beelden en antwoorden op micro-, nano- en picometer niveau. Dankzij meer dan 60 jaar innovatie stelt FEI zijn klanten in staat om antwoorden te formuleren op belangrijke vragen, waardoor baanbrekende ontdekkingen worden gedaan, productiviteit wordt verhoogd en – uiteindelijk – de wereld zal veranderen.

Deze paar zinnen uit het company profile van FEI maken duidelijk dat FEI een organisatie is waar zeer geavanceerde technologie en mathematische precisie centraal staan. Juist daarom is het dan ook begrijpelijk dat FEI recent bij BIS aanklopte om de bij FEI aanwezige audiovisuele infrastructuur te optimaliseren, de videoconference systemen te integreren en het gebruik en de voordelen ervan te maximaliseren. Een vraag die bij BIS niet aan dovemansoren was gericht. In de eerste plaats omdat BIS al sinds jaren de vaste AV partner is van FEI en al vele projecten heeft mogen realiseren; in de tweede plaats omdat de adviseurs van BIS houden van technisch uitdagende projecten.

Hoewel men binnen FEI overtuigd is van de voordelen van videoconference en er daarom ook in het verleden in videoconference geïnvesteerd is, werden er tot voor kort te weinig vruchten geplukt van de aanwezige systemen. De belangrijkste reden hiervoor was dat veel systemen los – en zonder plan - in de ruimtes waren geplaatst en dat door een wirwar aan kabels en contactdozen de systemen niet toegankelijk oogden en niet gebruikersvriendelijk waren. Het gevolg? De videoconference mogelijkheden werden niet of nauwelijks gebruikt met alle nadelige gevolgen van dien voor de besluitvorming, kennisdeling en efficiëntie.

videoconference ruimte

BIS werd gevraagd om de videoconference systemen en de bijbehorende audiovisuele apparatuur netjes te implementeren en functioneel in te richten. Een vraag, die door BIS is ingevuld door een complete (her)installatie van een drietal ruimtes. Dankzij toepassing van een BIS VisionWall zijn de videoconference oplossingen prachtig in de ruimte geïntegreerd. Het nieuw geïntegreerde systeem voor kabelmanagement geeft de ruimtes een opgeruimde en overzichtelijk karakter, dat uitnodigt om te worden gebruikt. Om het gebruikersgemak en de gebruikservaring verder te optimaliseren is in iedere ruimte een Crestron bedieningssysteem geïnstalleerd, waarmee alle aanwezige apparatuur met één druk op het touchpaneel kan worden bediend.

Tot slot heeft BIS in iedere ruimte een Barco Clickshare geïnstalleerd, waarmee het heel eenvoudig is om draadloos content te delen op de in de ruimtes aanwezige LCD/LED displays. Iedereen met een laptop, tablet of smartphone kan voortaan simpel en snel participeren in iedere vergadering en presentatie. Geen gedoe meer met het aansluiten van bekabeling, geen irritatie meer over niet-werkende systemen, geen verloren tijd meer. Mede dankzij BIS is FEI klaar voor de uitdagingen van de toekomst.

Ga terug naar het referentieoverzicht.

Gratis advies over Referenties? BIS|Econocom helpt je graag verder:

015 287 487
Vraag / Offerte