Referenties

UMC

Auditorium met high end projectie, crestron bediening

Het Universitair Medisch Centrum Utrecht is één van de grootste publieke zorginstellingen van Nederland en heeft drie kerntaken: patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs. Met bijna 10.000 mensen wordt voortdurend gebouwd aan goede zorg met als bouwstenen kennis en mensen. Door het aanbieden van opleidingen en trainingen inspireert het UMC studenten en medewerkers tot leren en ontwikkelen gedurende hun hele loopbaan. Daardoor wordt er heel wat tijd doorgebracht in de collegezalen. Er worden presentaties, cursussen en colleges gegeven. Genoeg redenen om de collegezalen te voorzien van de nodige oplossingen om effectief te leren of les te geven.

Voor BIS waren de wensen duidelijk; het UMC wilde af van de opmerkingen over de te lage resolutie, de matige leesbaarheid en het te lage contrast van de projecties en de problemen, die telkens werden ervaren met het aansluiten van laptops die steeds vaker beschikken over digitale aansluitingen. Ook wilde het UMC een oplossing hebben voor hun behoefte voor een centrale projector, in plaats van twee losse projectoren. BIS heeft alles in huis om al deze wensen te realiseren.

Auditorium met high end projectie, crestron bediening

Allereerst heeft BIS de drie collegezalen voorzien van bijzonder lichtsterke en hoogwaardige projectoren van het merk Projectiondesign, geïntegreerd in een Crestron Digital Media oplossing, die wordt aangestuurd via Crestron touchscreens dat in de maatwerk katheders is ingebouwd. Crestron digital media is synoniem voor de hoogwaardige infrastructuur om digitale signalen te distribueren en te bedienen. Ook de verlichting is door BIS aangepast en volledig aanstuurbaar gemaakt met Crestron.

Door middel van een PiP processor (Picture-in-Picture) kan de spreker in één van de drie koppelbare zalen in beeld worden gebracht. Op die manier kan er ook in de aangrenzende zalen college gevolgd worden. De ruimtes worden omlijst door een BOSE audio DSP unit en een subwoofer voor versterking van de lage tonen. De algehele inrichting van de regieruimten waarin alle apparatuur in 19” racks is gemonteerd was uiteraard ook in het project opgenomen.

Kortom: De gebruikers van de ingerichte collegezalen zijn weer helemaal tevreden nu de nieuwe oplossing volop in gebruik is en de kwaliteit zich iedere dag weer in de praktijk bewijst.

Ga terug naar het referentieoverzicht.

Gratis advies over Referenties? BIS|Econocom helpt je graag verder:

015 287 487
Vraag / Offerte