Nieuws

Top 5 take-aways van ISE2023

28-02-2023 12:00

Na een evaluatie van de beurs kwamen de Sales Engineers tot een consensus over de top 5 van opvallende producten en trends binnen AV. We willen ze je niet onthouden.

Screens, screens en nog eens screens

Je kon er niet naast kijken! Liefhebbers van schermen allerhande konden hun hartje ophalen. Of het nu gaat om microLED, vloer- of plafondschermen of multi-purpose screens: de kwaliteit van het beeld blijft enorm stijgen. Denk zo ook maar aan The Wall in One van Samsung, het scherm dat wij recent ook hebben mogen verwelkomen in onze showroom. Schermen bestaan in alle vormen en groottes, maar 1 kenmerk sprong er toch tussenuit...

Trend 1: 21:9 schermen

Deze ultrawide schermen waren alomtegenwoordig bij bijna alle leveranciers. Eén van de grootste producenten van deze schermen is Jupiter. De 21:9 schermen bieden heel wat voordelen: meervoudig sharen van content, het duidelijk in beeld brengen van zowel spreker als content, maar vooral ook de volgende trend...

Trend 2: Front row participation

Dankzij de populaire 21:9 schermen kunnen remote participants nu een heel stuk actiever deelnemen aan online meetings. De remote deelnemers worden onderaan het scherm weergegeven terwijl de presentatie nog perfect zichtbaar blijft. Ook extra content kan eventueel nog gedeeld worden. Deze schermen kunnen handig gekoppeld worden met een andere nieuwigheid...

Trend 3: Barco Clickshare CX-50 gen2

De Barco Clickshare CX-50 gen 2 biedt heel wat flexibiliteit, op verschillende vlakken. Niet alleen ondersteunt het zowel 21:9 schermen als dual screens, ook qua input blijkt het een flexibele oplossing. Schakel zonder problemen tussen Microsoft Teams Room en je eigen device.

Trend 4: AI in AV

Artificial Intelligence komt (terecht) steeds vaker voor in audiovisuele hard- en software. Zo is er bijvoorbeeld de Logitech Sight camera. Een prototype kon al bewonderd worden op ISE, naar verwachting komt het toestel vanaf de zomer 2023 op de markt. De tabletop camera belooft een stevige upgrade voor hybrid meetings, waarmee remote deelnemers het gevoel zullen krijgen effectief aanwezig te zijn in de zaal. De twee 4K camera's zorgen voor een 315° gezichtsveld. De actieve microfoons kunnen de spreker detecteren en hier gemakkelijk op focussen tot een afstand van 2,3 meter.

In de toekomst zal de software nog intelligenter en adaptiever worden: de camera's zullen met elkaar en met de camera vooraan de zaal gekoppeld kunnen worden, waardoor de Logitech Sight ook geschikt wordt voor grotere zalen en de ervaring nog dat tikkeltje extra geeft.

Ontdek alles over nieuwe trends op ons gratis Innovation Event!

Helemaal benieuwd naar nieuwe hard- en software die jouw bedrijf naar the next level kan brengen? Schrijf je dan in voor ons Innovation Event en laat je verrassen door de technologische (en financiële) mogelijkheden die we je kunnen bieden. Meer info vind je HIER.

Gratis advies? BIS|Econocom helpt je graag verder:

015 287 487
Vraag / Offerte