Nieuws

Onzekere kantoorbezetting maakt desk & room booking een must

01-11-2022 14:13

Net nu thuiswerken flink ingeburgerd is en veel organisaties hierop hebben geanticipeerd door de beschikbare kantoorruimte hybride in te richten, liggen alle kaarten weer op tafel. Gaan de alsmaar stijgende gas- en elektriciteitsprijzen ervoor zorgen dat het kantoor weer de nieuwe norm wordt? In ieder geval voorlopig? Hoe het ook zij… room & desk booking is harder nodig dan ooit!

Managen van de kantoorbezetting

De uitdagingen rondom een optimale kantoorbezetting zijn terug van weggeweest. Inmiddels staan ze (weer) hoog op de agenda van heel wat facilitair managers. Na Covid was het de verwachting dat werknemers gemiddeld drie dagen op kantoor zouden werken en twee vanuit huis. Dat maakt het niet onlogisch dat veel organisaties kantoorruimte hebben verkocht en huurcontracten beëindigd, zoals blijkt uit een rondgang van het FD onder bijna dertig grote Nederlandse werkgevers.

Niet te doen zonder room & desk booking

Maar de afgelopen maanden blijkt dat de “thuiswerk ratio” in praktijk vaak lager ligt. Tel daarbij op de verwachting dat komende winter meer mensen op kantoor werken om thuis de rekening te drukken, en je ziet dat het voor facilitair beheerders steeds complexer wordt om de bezetting in goede banen te leiden en de beschikbare vierkante meters optimaal in te zetten. Een taak die zonder professioneel room- en desk booking systeem eigenlijk die niet meer uitvoerbaar is.

Alles wat jij wilt weten in 1 whitepaper

Herken je de uitdaging? Wil jij weten hoe jij je medewerkers kunt faciliteren zonder zelf 24/7 bezig te zijn met planningen? Hoe jij de beschikbare ruimte optimaal kunt inzetten? En welke technologische eisen er zijn om aan de specifieke wensen van het hybride kantoor te voldoen? Lees ons gratis whitepaper Workplace Management.

Download whitepaper

Vrijblijvende afspraak met specialist

Wil je de whitepaper overslaan? Weet je (ongeveer) al wat je wilt? Heb je simpelweg behoefte aan iemand die met je meedenkt en die echt weet waar hij het over heeft? Neem dan contact op voor een vrijblijvende afspraak!

Bel 015 28 74 87 of gebruik de contactmogelijkheden rechts.

Gratis advies? BIS|Econocom helpt je graag verder:

015 287 487
Vraag / Offerte