Nieuws

Hoe Microsoft AI en machine learning gebruikt om online conversaties en vergaderingen te verbeteren

23-09-2022 13:37

Storende echo-effecten, slechte akoestiek en schokkerige video zijn enkele veelvoorkomende problemen die de effectiviteit van online gesprekken en vergaderingen belemmeren. Door AI en machine learning, die fundamenteel zijn geworden binnen Teams, heeft Microsoft innovatieve verbeteringen in Teams aangebracht. Gebruiksvriendelijkheid en schaalbaarheid verhogen zijn de twee belangrijkste doelstellingen.

Tijdens de zomervakantie kondigde Microsoft de beschikbaarheid aan van nieuwe functies, waaronder echo-onderdrukking, het aanpassen van audio in slechte akoestische omgevingen alsook gebruikers in staat stellen tegelijkertijd te spreken en te audio te ontvangen zonder onderbrekingen. Deze verbeteringen zijn een rechtstreeks gevolg van AI-aangedreven functies die onlangs zijn uitgebracht. En het leuke is dat deze zaken alleen maar gaan verbeteren met de tijd, zo’n softwarematige upgrades kennen bijna geen beperkingen in tegenstelling tot dure fysieke hardware.

Naast bovenstaande audio improvements wordt er ook voltijds aan de videokwaliteit gesleuteld. Neem nu ‘Realtime schermoptimalisatie’. De impact van presentaties hangt vaak af van het vermogen van een publiek om tekst op het scherm te lezen of een gedeelde video te bekijken. Maar verschillende soorten gedeelde inhoud vereisen verschillende benaderingen om de hoogste videokwaliteit te garanderen, vooral dan in situaties met minder bandbreedte dan je gewend bent. Teams gebruikt vandaag machine learning om de kenmerken van de gepresenteerde inhoud in realtime te detecteren (en aan te passen on the fly), waardoor de leesbaarheid van documenten of de soepelheid van het afspelen van video worden geoptimaliseerd.

Wil je hier graag meer over weten? Vraag het aan onze adviseurs en volg zeker het Tech Community Teams blog.

Gratis advies? BIS|Econocom helpt je graag verder:

015 287 487
Vraag / Offerte