Nieuws

Zal de standaard beeldverhouding veranderen in vergaderruimtes?

04-07-2022 10:06

Tijd om even stil te staan bij de 16:9 verhouding in vergaderruimtes. Er kan zowaar een verschuiving plaatsvinden in de nabije toekomst. De huidige UC-systemen maken vaak geen efficiƫnt gebruik van de beschikbare ruimte op het display van uw vergaderruimte. Je kan ondertussen spelen met lay-outs in Teams & Zoom, correct en best handig ... Maar in veel gevallen gebruikt je belangrijke content slechts 60% van de beschikbare schermruimte. En die deelnemers op afstand moet je toch ook ergens kwijt op je scherm?

Microsoft als trendzetter

Dit betekent dat de grootte van schermen logischerwijs moet meegroeien om een optimale leesbaarheid te behouden. Op de recente bijeenkomst van Integrated Systems Europe (ISE) waren we getuige van deze nieuwe trend. Microsoft stond te pronken met een 21:9-scherm dat liet zien waar Front Row echt om draait. Voor het beste resultaat wordt het kiezen tussen deze exotische beeldverhouding of all-in te gaan met een klassieke opstelling bestaande uit twee schermen. Hetgeen helemaal niet slecht is en eigenlijk zelfs extra flexibiliteit biedt (touchscreen, redundantie, etc). Ook de Indoor LED-industrie is al lang klaar voor deze stap, dankzij de kleine individuele LED cabinets kan je al jaren spelen met de beeldverhouding.

Deze 'push' afkomstig van software- en collaboratie platforms is nieuw en brengt een evolutie op gang die je maar beter in de gaten kan houden.

Meer weten? Of wil u deze beeldratio's naast elkaar zien? Bel BIS|Econocom Belux of gebruik de contactmogelijkheden rechts.

Gratis advies? BIS|Econocom helpt je graag verder:

015 287 487
Vraag / Offerte