Nieuws

Dit zijn de speerpunten voor je hybride kantoor en werkplek

09-02-2022 15:59

Onder druk van de coronapandemie hebben talloze organisaties de afgelopen twee jaar nieuwe technologie omarmd om werknemers thuis en op kantoor samen te laten werken. Het hybride kantoor werd in een razend tempo werkelijkheid. Plaatsen om primair te werken veranderden naar ontmoetingsruimtes (social hubs), om kennis te delen en om informatie uit te wisselen. En dat met collega’s ter plaatse en met collega’s die remote aanhaken.

Is deze keer het einde van de tunnel echt in zicht?

Bijna elke organisatie in België biedt zijn medewerkers de mogelijkheid om deels thuis te werken. Ruim 70% heeft inmiddels een beleid waarmee remote werken wordt gefaciliteerd. Het overige deel denkt daar op zijn minst over na. Maar daarmee zijn we er nog niet. Nu de acute crisis voorbij lijkt, en remote werken de nieuwe standaard werd, is het van belang om de volgende stappen te zetten.

Duurzaamheid, productiviteit, veiligheid? Absoluut geen holle termen.

Maak dus ook die volgende stap. Zorg voor de juiste hardware, software en inrichting om je collega’s langdurig optimaal te laten samenwerken; tijd-, plaats- en grensoverschrijdend. Zorg voor flexibiliteit, kwaliteit, productiviteit, veiligheid en duurzaamheid. Hoe? Door samen te zitten met adviseurs zoals de onze. Elke situatie en werkvloer is anders. Wij weten dat, dringen niets op maar adviseren wat beter kan, wat beter moet én hoe je deze verbetering kosten efficiënt realiseert. Een plaatsbezoek aan ons 100% hybride kantoor in Mechelen kan veel tijdwinst betekenen voor uw organisatie. Maar uiteraard doen we ook veel onsite bezoeken. Technologische vernieuwing, de innovatie van de manier van werken staat niet op zichzelf. Vanuit meerdere invalshoeken bekijken wij wat in jouw situatie de beste oplossingen zijn.

War for talent schreeuwt om hybrid working

Een ander aspect waar wij minder rechtstreeks voor zorgen is je retentiebeleid. Medewerkers zien hybride werken als een onderscheidende factor. Ze willen flexibiliteit en wendbaarheid van de werkgever en willen zelf kunnen beslissen waar en wanneer ze werken. Als je infrastructuur hier niet op afgestemd wordt dan ben je vandaag een pak minder aantrekkelijk als organisatie. Naar onze mening zijn dit de speerpunten om op een slimme manier de toekomst te omarmen:

  • Mogelijkheden om hybride (samen) te werken in ruimtes en vanaf individuele werkplekken
  • Oplossingen voor het reserveren, beheren én monitoren van ruimtes en werkplekken
  • Digitale receptie-oplossingen, interactieve wegbewijzering en wachtrijmanagement
  • Informatiedistributie tussen vestigingen, binnen één pand én naar werkplekniveau
  • IT security, IT monitoring en IT beheer

De situatie bij de klant is altijd het vertrekpunt, de doelen het eindpunt. In sommige organisaties komen al deze speerpunten aan bod, in andere organisaties één of enkele. Wij houden van maatwerk. Nood aan een optimaal ingerichte en beveiligde hybride kantooromgeving? Stel dan deze stap niet langer uit. Neem vandaag nog vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs.

Gratis advies? BIS|Econocom helpt je graag verder:

015 287 487
Vraag / Offerte