Nieuws

Stem je werkomgeving optimaal af op de gebruiker en zijn activiteiten

03-02-2022 11:16

Workplace Management is een continu proces dat organisaties in staat stelt een optimale werkplekbeleving te bieden. Door alle faciliteiten, diensten, technologieën en processen te verenigen en af te stemmen op de gebruikers worden organisatiedoelen ondersteund en wordt (meetbaar) waarde toegevoegd. Met de juiste inzet van Workplace Management verbeteren organisaties de efficiëntie van hun werkomgeving en de productiviteit van medewerkers. Daarbij worden tegelijkertijd financiële voordelen behaald. Benieuwd hoe? Lees zeker verder.

Room booking voor gestroomlijnde ontmoetingen op kantoor

De veranderende rol van het kantoor zorgt ervoor dat de behoefte aan individuele werkplekken afneemt en de vraag naar meer kleine vergader- en focus rooms groeit. Maar hoe zorg je ervoor dat de juiste faciliteiten voor de juiste mensen op het juiste moment beschikbaar zijn?

  • Centraal ruimtes boeken en beheren met een room booking tool
  • Meetingroom suggestie aan de hand van capaciteit en benodigde faciliteiten
  • ‘Inchecken’ in een vergaderruimte
  • Meer inzicht in het gebruik van de faciliteiten

Desk Booking voor werkplekreservering en crowd control

In een modern kantoor kan Desk Booking niet ontbreken als je het hebt over Workplace Management. Steeds vaker werken werknemers vanaf iedere denkbare plek. Een laptop met toegang tot het bedrijfsnetwerk is genoeg om productief te zijn.

Werkplekbeheer is daarmee compleet veranderd. Want hoe zorg je ervoor dat werknemers zeker zijn van een werkplek als ze naar kantoor komen? Hoe vinden collega's elkaar als ze niet meer op een vaste plek zitten? Hoe weet je welke werkplekken wanneer schoongemaakt moeten worden? Met Desk Booking zijn deze uitdagingen verleden tijd:

  • Werkplekken en collega's zoeken en vinden
  • Veilig en gecoördineerd flexplekken reserveren
  • Werkplekbeheer en room management binnen één systeem
  • Analyseer het gebruik van ruimtes en werkplekken

(Interne) communicatie en interactieve bewegwijzering

Door de Room en Desk Booking tool te koppelen aan je digital signage systeem heb je slechts 1 platform nodig om al je publieke communicatie in en rondom je gebouw te managen. Naast het weergeven van looproutes is het mogelijk om (tegelijk) allerlei andere informatie te tonen, zoals weer- en verkeersinformatie, het laatste nieuws, belangrijke mededelingen en/of lunchaanbiedingen.

Visitor Management voor professioneel ontvangst en registratie van bezoekers

Als organisatie moet je een moderne en professionele indruk achterlaten bij je bezoekers. Een traditionele receptie met papieren bezoekerslijst is echt geen optie meer. Zowel de verwachting van je klant/gast als de GDPR wetgeving vragen om moderne oplossingen voor een onthaal.

Workplace Management zonder grote investeringen

Het is nu een goed moment om te investeren in een doordacht systeem waarbij gebruikers op elk gewenst moment gebruik kunnen maken van de faciliteiten die op dat moment nodig zijn. Bij veel organisaties is (het gebrek aan) cash een issue dat de aanschaf en implementatie van deze benodigde systemen kan bemoeilijken. Goed om te weten dat er een aantrekkelijke manier is om zonder grote investeringen jouw gebruikers en facilitair beheerders te laten profiteren van de mogelijkheden.

Onze adviseurs denken graag met u mee. Bel BIS|Econocom: 015 287 487 of neem contact op via de mogelijkheden rechts

Gratis advies? BIS|Econocom helpt je graag verder:

015 287 487
Vraag / Offerte