Nieuws

Samenwerken van thuis uit: Van aantrekkelijk naar noodzakelijk...

16-03-2020 12:00

Het coronavirus domineert al weken de krantenkoppen en drukt inmiddels een stevig stempel op onze wereldeconomie. Als gevolg van de onzekerheid daalde de Dow Jones Index op 27 februari jl. bijna 1.200 punten; de hoogste puntdaling op één dag in de geschiedenis. Fabrieken sluiten, zakenreizen worden aan banden gelegd en evenementen en conferenties worden geannuleerd uit angst voor escalatie en een pandemie. Sommige bedrijven, zoals Twitter, dringen erop aan of eisen zelfs dat werknemers vanuit huis werken.

Minimaliseren negatieve impact

Het lijkt makkelijk om mee te liften op de Corona-onzekerheid, maar – eerlijk is eerlijk – de vraag dringt zich wel op… Hoe ga jij om met noodsituaties en hoe minimaliseer jij de negatieve impact op je organisatie? Of het nu een virus, natuurramp of een andere verstorende gebeurtenis is… Is jouw organisatie ingericht om door te kunnen gaan, ook als collega’s niet fysiek bij elkaar kunnen zijn?

Van aantrekkelijk naar noodzakelijk

Wij geloven in de kracht van collaboration. En wij niet alleen; kijk alleen maar naar de aandeelkoersen van software voor videoconferenties. Deze wisten op de dalende beurzen indrukwekkende cijfers neer te zetten, met een stijging van $70 eind januari naar maar liefst $130 in de eerste week van maart. Een stijging die vooral wordt toegewezen aan het feit dat videoconferenties niet alleen aantrekkelijk maar ook noodzakelijk zijn geworden voor de professionele industrie.

Microsoft Teams als all-in-one communicatieplatform... met Starleaf Connector!

Videoconferencing van StarLeaf kan simpelweg met alle platforms en op ieder device gebruikt worden. Maak je nooit meer druk om de compatibiliteit van je videoapparatuur met die van andere videogebruikers! Je kunt een onbeperkt aantal softclients gratis verspreiden en gratis point-to-point videocalls opzetten. Met één en dezelfde interface ongeacht het platform dat je gebruikt. Bovendien profiteer je van alle (kostenbesparende) voordelen die videocommunicatie biedt, zonder de nadelen die verbonden zijn met aanschaf, beheer, en onderhoud ervan. Wat wil je nog meer?

REMOTE WORKING HUB FOR LAPTOPS

Niet beperken tot rampenplan

Digitale collaboration tools op de werkplek moeten niet alleen deel uitmaken van een rampenplan. Dit is dé manier waarop succesvolle organisaties vandaag de dag werken en één van de belangrijkste redenen waarom bedrijven zo gemakkelijk (internationaal) kunnen uitbreiden en het talent aantrekken dat hun succes drijft.

Hoewel we allemaal hopen dat noodsituaties nooit invloed hebben op onze werkomgeving, bewijzen situaties zoals het coronavirus de waarde van collaboration. Een organisatie die de juiste tools in huis heeft stelt medewerkers in staat te allen tijde ideeën te delen en waarde te blijven creëren die leidt tot groei.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van collaboration voor jouw organisatie? Download ons whitepaper Collaboration.

Gratis advies op maat

Direct gratis en persoonlijk advies hoe jij collaboration kunt inzetten? Laat het ons weten via één van de contactmogelijkheden!


Whitepaper collaboration

Gratis advies over Nieuws? BIS|Econocom helpt je graag verder:

015 287 487
Vraag / Offerte