Nieuws

Wat gaat Microsoft Teams doen in 2020?

03-02-2020 13:20

Eind vorig jaar vond Microsoft Ignite plaats met een focus op alle devices & services verbonden aan Microsoft Teams Rooms. (MTR) We zetten graag alles op een rijtje voor u.

360 degree Camera Support

Vandaag wordt dit ondersteund in Skype voor Bedrijven op de desktopclient via het SRSv2 / MTR-systeem. Het originele RoundTable apparaat wordt geproduceerd door Poly. Het staat bekend als de CX5100, (USB-versie) en er is ook een CX5500-versie. Binnenkort werkt deze telg dus ook op Microsoft Teams.

Attendee Auto Framing

Deze functie is vandaag beschikbaar via verschillende cameraleveranciers. De Crestron Huddly IQ, Jabra Panacast 3, Logitech Meetup / Rally & Poly Studio. Dit betekent dat de camera de groep mensen in de ruimte of de individuele presentator in de zaal slim zal kadreren. Het zal dan die gecropte feed naar de Teams-vergadering sturen.

Active Speaker Tracking

De enige aanbieder vandaag van deze technologie is Poly met de Eagle Eye Director. Hij heeft twee camera's waarvan één gericht is op de ruimte en de andere op de actieve spreker. Vervolgens kunnen beide camera feeds naar de Teams-vergadering worden verzonden.

Control Meeting Recording

Deze functie is vandaag beschikbaar op de desktop-clients. Dit betekent dat gebruikers opnames kunnen starten, pauzeren en beëindigen. Deze aankondiging betekent dat de MTR-console deze functie binnenkort ook zal hebben. Alle vergaderingen worden vervolgens opgeslagen in Microsoft Stream.

Modern Authentication Support

Veel organisaties gebruiken (of beginnen) moderne authenticatie te gebruiken. Dit betekent dat het veiliger wordt om in te loggen op de MTR, dus organisaties hebben er baat bij dat de MTR niet alleen Basic Authentication gebruikt. Apparaten kunnen in plaats daarvan een veilig, willekeurig wachtwoord via de app gebruiken.

Branding

Aanvankelijk kon je de achtergrond en de Center of Room (CoR) console branden en aanpassen. Dit leidde er echter toe dat sommige mensen te ver gingen en onduidelijke situaties creëerden. Toen de MTR-update werd uitgebracht, werd de CoR-branding daarom verwijderd. Wat terugkomt, is de mogelijkheid om uw bedrijfslogo toe te voegen aan de CoR-console. Dit kan ook een afbeelding zijn met Helpdesk / ondersteuningsdetails.

Management of Video Devices

Tegenwoordig kunt u binnen het Teams Admin Center de Teams-telefoons beheren, updaten, enz., Online / offline status monitoren, etc. Microsoft voegt de mogelijkheid toe om de MTR's en samenwerkingstools te monitoren en beheren, rechtstreeks binnen het Teams Admin Center. Het geeft een mooi overzicht van de status van elk apparaat dat op de MTR is aangesloten.

Surface Hub Companion

Ook aangekondigd was de mogelijkheid om de Surface Hub te koppelen met het MTR-systeem. Elk apparaat zou zijn eigen resource account hebben en als er een Surface Hub in dezelfde ruimte was, zou de hub zijn proximity join functie kunnen gebruiken en aan de vergadering worden toegevoegd. Dit betekent dat je de Surface Hub vlot in de vergadering kan laten joinen en het Microsoft Whiteboard ad hoc voor al je brainstorming kan gebruiken in de Teamscall. Deze functie lijkt overgenomen te zijn van Google Jamboard, aldus een welgekomen aanvulling op je Teams Meetings.

Zoom

Toen Zoom op de markt kwam was het een ommuurde speeltuin. Als je Zoom wou gebruiken dan downloadde je de app. Men opende vervolgens een SIP / H.323 gateway naar een Lync / Skype voor Bedrijven gateway… Briljant denk je misschien, maar het kwam met een stevige prijs. Het was duidelijk dat guests in plaats daarvan de keuze hadden om mee te doen met een app, maar dat werkte gewoon niet goed in een vergaderruimte. Ondertussen kunnen Zoom & Teams perfect met elkaar samenwerken. Maar hoe gaat dit precies in zijn werk? Wat er op de achtergrond zal gebeuren, is dat de MTR een Microsoft Edge Chromium client opent, met behulp van WebRTC-technologieën en als gast deelneemt aan de Zoom-vergadering. Details over het delen van inhoud en de manier waarop het zal werken, zijn nog niet aangetoond, maar we zijn er zeker van dat dit work in progress is.

Poly

Poly kondigde een nieuwe reeks CCX-telefoons aan op Ignite, er zijn CCX400-, 500- en 600-apparaten. Poly bevestigde ook dat de nieuwe Poly Studio X30 en X50 Teams-gecertificeerd zullen zijn. Studio X kan in combinatie met een touchscreen panel gebruikt worden, maar uiteraard ook met het nieuwe Poly TC8 aanraakscherm. Bovendien kan het apparaat beheerd worden binnen het Teams Admin Center. De releasedatum zal echter pas medio 2020 zijn.

Zo, nu bent u weer helemaal bijgepraat en weet u wat te verwachten dit jaar in de Teams omgeving! Bel ons vrijblijvend voor een afspraak om te bekijken welke hardware mee kan met Teams: 015 287 487

Gratis advies over Nieuws? BIS|Econocom helpt je graag verder:

015 287 487
Vraag / Offerte