Nieuws

Digital signage doeltreffend inzetten

18-07-2019 15:10

Het creëren van een digital signage netwerk begint met het kiezen van de juiste hardware en het selecteren van een software platform om het daarna af te stemmen op je behoeften. Het proces om de software te kiezen vormt vaak een uitdaging. Hier worden veel bedrijven gegijzeld door een aankoopdienst, een selectie puur op prijs dus. Behoeften worden dan vaak ondergeschikt … Investeren in een goed piloot project of testfase is van cruciaal belang om de huidige en toekomstige behoeften te identificeren en om een goede beslissing te nemen over wat uw digital signage netwerk vandaag en in de toekomst zou moeten doen. Het kiezen van het juiste signage platform is een strategische langetermijn beslissing en het is een beslissing waarbij budgetten moeten afgestemd worden op de behoeften.

Content was King

De meesten van ons zijn bekend met de term "Content is King!". Het is een van de meest herhaalde zinnen in de signage industrie, maar het is onvolledig. Inhoud is koning, maar waar vind ik die inhoud precies? De meeste organisaties denken na over digitale signage content in termen van presentaties, grafische afbeeldingen en video. Tegelijkertijd moet ook rekening worden gehouden met gegevens en informatie in bestaande bedrijfssystemen zoals SharePoint, Exchange of zelfs Facebook en Instagram. De meeste organisaties hebben die inhoud al, ze hebben alleen een oplossing nodig waarmee ze die gegevens kunnen integreren in die afbeeldingen voor weergave op het scherm. Dus ja, content is koning, maar biedt uw signage oplossing u de mogelijkheid om de inhoud te gebruiken die u reeds bezit?

Cloud, geen cloud of een hybride systeem?

Cloud software wordt vaak gehyped. Maar wat is het precies? Wat houdt het in? En hoe verschilt dit van oplossingen zoals gehoste softwareplatforms? Cloud software wordt gehost op servers die online toegankelijk zijn. Het verschilt van VPS (Virtual Private Server) doordat cloud-software overal op internet toegankelijk is, omdat uw service op meerdere servers is gedistribueerd en VPS zich op een speciale of vaste locatie op één enkele privéserver bevindt. Cloud-servers zijn eenvoudig te implementeren, schaalbaar en toegankelijk. VPS biedt meer in termen van betrouwbaarheid, privacy en gegarandeerde prestaties, wat een voordeel kan zijn in termen van GDPR.

Schaalbaarheid en security

De meeste organisaties starten op kleine schaal en vervolgens, als ze begrijpen hoe het wordt gebruikt, hoe de display inhoud aan beeldpunten wordt gekoppeld en hoe informatie wordt gepresenteerd, breidt die schaal uit. Dit betekent dat schaalbaarheid en beveiliging belangrijke overwegingen moeten zijn, zelfs als uw eerste installatie slechts een paar schermen op een lokaal netwerk zal zijn, zonder externe toegang. De kansen om uiteindelijk uw netwerk uit te breiden zijn hoog, vooral omdat uw organisatie en mensen zullen meegroeien met het systeem. Hoewel u ernaar kunt streven eerst een basisoplossing te installeren en te upgraden naar een schaalbare en veilige oplossing wanneer dat nodig is, zal dit de kosten en de moeizame groei aanzienlijk vergroten

Relevante inhoud

Het is gemakkelijk om gegevens er goed uit te laten zien, maar zijn ze relevant? Hoe vaak heb je advertenties gezien voor evenementen die reeds plaatsvonden? Met dynamische digital signage software kunt u voorkomen dat deze en andere problemen met regels en variabelen bepalen wat wel en niet relevant is. Uw digital signage software moet automatisch gegevensconnectors, regels, eigenschappen en globale variabelen kunnen gebruiken om inhoud te sorteren, relevante inhoud weer te geven en inhoud bij te werken wanneer factoren veranderen. Als u bijvoorbeeld een advertentie koppelt aan gegevensconnectoren zodat het systeem productvoorraad kan uitlezen en advertenties kan weergeven wanneer een product te koop is op de plaats waar de voorraad hoger is dan 0, zorgt u ervoor dat u nooit reclame maakt voor een uitverkocht product. Dit soort relevantie vereiste vroeger handmatige updates en veel tijdsinvestering. Tegenwoordig loopt het met de juiste software allemaal automatisch.

Zijn web gebaseerde toepassingen de (enige) oplossing?

Wel, ja! Webgebaseerde applicaties maken beheer eenvoudig. Maar moeten alle rollen webgebaseerd zijn? Nee, volgens ons niet. U kunt bijvoorbeeld nieuwe afbeeldingen uploaden naar bestaande presentaties, tekst wijzigen, een andere presentatie of kanaal plannen, of eenvoudig overzichten van uw installatie controleren. Het beheer van deze activiteiten vanaf elke computer, smartphone of tablet bespaart veel tijd. Aan de andere kant kunnen andere activiteiten zoals het maken van sjablonen, het verbinden van definities met gegevensbronnen en andere instellingsactiviteiten vaak beter worden uitgevoerd op een computer. Hier heeft u toegang tot meer functionaliteit, meer bronnen en meestal betere beveiliging. Ons advies? Kies een digital signage platform dat op het web gebaseerde toegang biedt voor inhoudsupdates en beheer, maar houd er rekening mee dat webgebaseerde oplossingen niet van toepassing zijn op elk aspect van uw software.

Integratie

Communicatie is niet nieuw. Intranet, internet en extranet bestaan, bevatten waardevolle inhoud en moeten in staat zijn om verbinding te maken met uw display netwerk. U kunt ook profiteren van toegang tot toepassingen van derden. Het belangrijkste is dat het doel moet zijn dat deze toepassingen een integraal onderdeel vormen van uw digital signage oplossing, en niet alleen afzonderlijk worden gehost. Als u kiest voor een platform dat integratie en centralisatie biedt, kunt u meer bereiken tegen lagere kosten terwijl u verder groeit.

Wat brengt de toekomst

Uw doel zou moeten zijn om een digital signage oplossing te kiezen die zal groeien om aan de toekomstige communicatie- en technologievraag te voldoen. Veel displayfabrikanten beginnen bijvoorbeeld System on Chip (SoC) te implementeren, waarbij mediaspelers worden geïntegreerd in het display. Toch bieden veel oplossingen voor digital signage momenteel alleen ondersteuning voor browsers, wat niet zo betrouwbaar is. Je moet altijd kiezen voor software die Native Players aanbiedt voor elke oplossing die je wil implementeren. BIS|Econocom werkt daarom nauw samen met Samsung zijn intern besturingssysteem, genaamd Tizen. Hierop draait dan een native app van ons signage platform.

En nu?

Zit u met vragen of projecten rond deze materie? Aarzel niet en maak een afspraak in ons kantoor. Wij geven graag vrijblijvende demonstraties waarbij het systeem van A tot Z wordt getoond. Lees hier het orginele artikel op de PADS4 website.

Gratis advies over Nieuws? BIS|Econocom helpt je graag verder:

015 287 487
Vraag / Offerte