Nieuws

Schiphol en BIS|Econocom introduceren display-as-a-service

29-05-2019 14:14

Na het succes van light-as-a-service gaan Royal Schiphol Group en BIS|Econocom samenwerken om de ruim 3.000 digitale informatieschermen op een soortgelijke manier te gebruiken. Volgens het concept ‘as a service’ betaalt Schiphol voor gebruik, terwijl BIS|Econocom eigenaar blijft van het product. Op deze manier stimuleert Schiphol de leverancier om de levensduur van een product te verlengen en materialen op een circulaire manier te gebruiken.

Afvalvrije luchthaven

Schiphol gebruikt ruim 3.000 displays voor het tonen van vertrek- en aankomsttijden, mededelingen, en commerciële uitingen. BIS|Econocom wordt eigenaar van deze digitale informatieschermen. Aan het einde van de levenscyclus worden zo veel mogelijk onderdelen hergebruikt en krijgen een tweede of derde leven. Onderdelen die niet voor hergebruik in aanmerking komen, worden milieuvriendelijk gerecycled. Dit concept is nieuw in de markt voor digitale displays.

‘Dit vernieuwende concept sluit aan bij onze ambities om in 2030 afvalvrij en de meest duurzame luchthaven ter wereld te zijn. Deze samenwerking draagt daar aan bij. Door het eigenaarschap van de digitale displays bij de leverancier te beleggen, stimuleren we de circulaire economie”, aldus Denise Pronk, Head of Sustainability bij Royal Schiphol Group.

Jean Pierre Overbeek, CEO van BIS|Econocom, zegt hierover: “Wij nemen de volledige dienstverlening rondom de displays over. Naast de hardware verzorgen we ook alle services die horen bij onze as-a-service aanpak, zoals installatie, onderhoud, monitoring, reparatie en vervanging, met veel aandacht voor duurzaamheid en circulariteit. Inmiddels krijgen wij zo’n 20% van onze projecten op een as-a-service basis in opdracht. Nu Schiphol zich daarbij voegt, zal dat percentage verder stijgen. En dat is ook goed nieuws voor het milieu”.

Meer informatie

Voor aanvullende informatie over dit toonaangevende project of over AV-as-a-Service, bel ons op 015 287 487 . We staan je graag te woord.

Gratis advies over Nieuws? BIS|Econocom helpt je graag verder:

015 287 487
Vraag / Offerte