Nieuws

Microsoft Whiteboard, de nieuwe standaard?

16-07-2018 13:22

Touchscreens worden allang niet meer alleen gebruikt tijdens lessen en trainingen. Vergaderen en presenteren met een touchscreen display is eveneens bijzonder efficiënt, inspirerend en impactvol. Denkt u eens aan de voordelen van het maken van aantekeningen direct op het scherm. Simpel met uw vinger of digitale pen...

Microsoft geeft een duwtje in de rug

De Whiteboard app die iedereen kent van de Surface Hub werd onlangs opgenomen in de algemene Windows Store. Wat wil dit concreet zeggen? Iedereen met een Windows 10 pc kan gebruik maken van deze toepassing. Heeft U een Legamaster, Sharp of andere interactive display? Dan kan u mits het aansluiten van een laptop dezelfde whiteboarding mogelijkheden ervaren als die van de Surface Hub.

Live delen

Microsoft is van plan om in de toekomst samenwerken toe te voegen zonder nood aan Office 365-abonnement. In de FAQ wordt helaas niet verduidelijkt wanneer dat mogelijk zal zijn. De Windows 10-app laat je vandaag alvast toe om aantekeningen te maken en live te delen met iedereen binnen dezelfde Office 365-organisatie.

Basisfunctionaliteit

De Whiteboard-app is eenvoudig in gebruik. Onderaan heb je een heleboel stiften om uit te kiezen, een meetlat, gum en lasso om stukken te selecteren, bewaren of verplaatsen. Je kan in het optiemenu kiezen om lijnen automatisch om te zetten naar vormen of tabellen om extra orde te brengen in je schetsen. Je kan aan een whiteboard ook foto’s toevoegen, foto’s via Bing zoeken en post-its plakken. Wie geen aanraakscherm heeft, kan al typend toch meedoen aan de sessie. De app ondersteunt ook Microsoft Ink mocht je gebruik maken van een actieve stylus. Wanneer je klaar bent, kan je het volledige whiteboard bewaren in een PNG-bestand en delen met anderen die niet bij de sessie aanwezig konden zijn.

Wil U graag een vrijblijvende demonstratie van een digitaal Whiteboard? Bel BIS: 015 287 487 of gebruik een van de contactmogelijkheden rechts.

Gratis advies over Nieuws? BIS|Econocom helpt je graag verder:

015 287 487
Vraag / Offerte