Nieuws

BIS Groep wordt overgenomen door Econocom

04-05-2017 08:51

Combinatie maakt digitale transformatie mogelijk voor iedere organisatie

Econocom logo.png

De BIS Groep, de Benelux marktleider in ruimte-inrichting en audiovisuele & IT totaaloplossingen, maakt vandaag bekend te worden overgenomen door het Franse Econocom. Met 10.000 medewerkers in 19 landen en een omzet van € 2,5 miljard is Econocom toonaangevend in het aanbod van relevante oplossingen (technologisch beheer, financiering en managed services) die de toegang tot digitale technologieën vereenvoudigen en obstakels wegnemen, waardoor organisaties direct profiteren van alle voordelen van technologische transformatie. Het verzoek om de overname goed te keuren is gisteren ingediend bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

De volgende, kansrijke stap

Dankzij de elkaar versterkende competenties en de overlappende klantenportfolio’s van Econocom en BIS biedt de overname – die de instemming heeft van de voltallige BIS directie – volop kansen aan BIS om zijn dienstverlening verder te ontwikkelen. Jean Pierre Overbeek, CEO van de BIS groep zegt hierover: “Econocom financiert de digitale transformatie binnen organisaties van iedere grootte en in elke branche, BIS heeft de technologische kennis en het ecosysteem om deze transformatie op audiovisueel & IT gebied te realiseren. Daarnaast biedt de overname ons meer mogelijkheden om in te spelen op de trend van bezit naar gebruik, waarbij organisaties steeds minder vaak geneigd zijn te investeren in aanschaf maar veel meer de BIS oplossingen en diensten op periodieke basis as a service afnemen”.

Goed nieuws voor de markt

De overname door Econocom is ook goed nieuws voor de huidige en toekomstige klanten van BIS. De volledige toewijding aan de digitale transformatie, de unieke mix van (financiële) mogelijkheden, de schaalgrootte en de focus op lokaal ondernemerschap van Econocom sluiten naadloos aan bij het DNA en de visie van BIS. “Wij zien dat de technologische innovatie steeds dieper in gebouwen en werkomgevingen doordringt. Zo ver zelfs dat de werkplek en het gebouw met de medewerkers gaat meedenken. De snelheid waarmee dit gepaard gaat vergt veel van de flexibiliteit van organisaties”, aldus Overbeek. “Samen met Econocom kunnen wij organisaties helpen flexibeler op trends in te spelen, technologie sneller te omarmen en een continue innovatie van de manier waarop mensen (samen)werken op gang te brengen”.

Goede jaren achter de rug

De overname door Econocom betekent dat BIS afscheid neemt van Mood Media corp. BIS kijkt terug op goede jaren waarin de onderneming de ruimte kreeg om te ondernemen, de klant centraal te stellen, nieuwe oplossingen en diensten naar de markt te brengen en zijn eigen, professionele identiteit en aanpak te versterken. Desondanks is het de verwachting dat BIS als onderdeel van Econocom nog beter tot zijn recht komt; mede omdat Mood Media ten diepste een op de retail en retailbeleving georiënteerde organisatie is en zowel BIS als Econocom een veel bredere klantportfolio en scope hebben.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de overname van BIS door Econocom? Bel ons op 015 287 487.

Gratis advies over Nieuws? BIS|Econocom helpt je graag verder:

015 287 487
Vraag / Offerte