Nieuws

Wereldmarktleider Samsung pakt op de ISE uit met Indoor LED

13-04-2017 09:09

Tijdens de laatste ISE editie haalde Samsung alles uit de kast om te laten zien waarom ze de onbetwiste marktleider zijn. Hun deelname aan de ISE 2017 stond grotendeels in het teken van (indoor) front serviceable LED-schermen en QLED-schermen met een topkwaliteit beeldweergave. Absoluut oogstrelend! Waar LED tot op heden voornamelijk gebruikt wordt in outdoor toepassingen, zoals de grote reclamezuilen langs de weg, zal deze technologie meer en meer ook indoor toegepast worden. De techniek wordt beter, waardoor het beeld heel scherp is (ook van dichtbij) en ook de prijzen dalen, zodat de grootformaat LED-schermen steeds bereikbaarder worden.

Indoor LED

Front serviceable LED-schermen lijken eenvoudig ontworpen maar zijn een serieuze stap voorwaarts. Iedereen kent de gigantische LED-schermen op grote pleinen. Aan de achterzijde van die schermen hangt in veel gevallen een wirwar van kabels; niet zelden een nachtmerrie voor de monteur die het onderhoud uitvoert of een defect onderdeel vervangt. Dat is voortaan verleden tijd, want bij Front serviceable LED kan de voorzijde, die via magnetische punten vastzit worden losgemaakt. Het onderhoud verloopt daardoor makkelijker en de achterzijde is veel mooier afgewerkt. Het scherm is ook beter beschermd tegen zware weersomstandigheden.

QLED

QLED is dan weer het antwoord van Samsung op OLED. QLED wordt beschouwd als de volgende generatie display-technologie na OLED-schermen en staat voor Quantum dot light emitting diodes. Zo zullen de QLED displays een maximale helderheid van 1.500 tot 2.000 nits hebben. Een belangrijk voordeel van de nieuwe quantum dots is dat ze alle kleuren kunnen weergeven bij elk niveau van luminantie. Samsung spreekt van ‘100% kleurvolume’, maar ook aan de zwartweergave is gesleuteld, met behulp van een nieuwe anti-reflectielaag.

4K

Verder zien we bij Samsung een transitie naar 4K schermen op de professionele markt, ook op relatief kleinere modellen. Laat BIS u hierin adviseren. Onderschat u de impact van 4K niet. Details zullen scherper dan ooit op uw scherm staan, maar de bron moet 4 keer zo hard werken om het enorme pixelgebied (3840 x 2160 vs 1920 x 1080) te genereren. BIS zorgt ervoor dat uw bronnen native 4K uitsturen zodat u geen haperende beelden laten zien.

Kennis maken met BIS, onze oplossingen en mogelijkheden? Kijk rond op onze site.
Vragen? Bel BIS: 015 287 487 of gebruik een van de contactmogelijkheden rechts.

Wij staan u graag en geheel vrijblijvend te woord.

Gratis advies over Nieuws? BIS|Econocom helpt je graag verder:

015 287 487
Vraag / Offerte