Nieuws

Gebruik microfoonfrequenties 790-862 MHz verboden vanaf 1-1-2016

06-11-2015 13:22

Gebruikt u wel eens een draadloze microfoon? Dan kan uw microfoon sinds 1 januari 2013 storing ondervinden. Slechte ontvangst bijvoorbeeld, of een haperend geluid of ruis. In het ergste geval zal de microfoon zelfs helemaal niet meer werken. Dat geldt niet voor alle microfoons, maar is afhankelijk van de gebruikte frequenties.

Veel draadloze microfoons gebruikten tot dusver frequenties verspreid over de hele UHF-band 470 ... 862 MHz. Maar het bovenste deel van deze band, de frequenties van 790 ... 862 MHz, is sinds 1 januari in handen van operators voor mobiele telefonie en internet. Daardoor is het mogelijk dat draadloze microfoons die op deze frequenties werken storing zullen ondervinden of mogelijk zelfs niet meer werken. Voor een microfoon in de frequentieband 863 ... 865 MHz verandert er niets.

Wat te doen?

Goed nagaan of de apparatuur risico op verstoring loopt. Dat kan door te kijken op de verpakking van de microfoon en bij vragen of twijfel contact op te nemen met BIS.

Overgangsperiode loopt op zijn eind

Om de sector de gelegenheid te bieden apparatuur te vervangen of aan te passen geldt een overgangsperiode. Deze duurt tot 1 januari 2016. Microfoons die werken in het frequentiedeel 790 ... 862 MHz mogen daarna niet meer gebruikt worden

Advies

Veel van onze klanten hebben al gebruik gemaakt van ons vrijblijvende advies met betrekking tot een goede en betaalbare oplossing voor een overstap. Zij maken nu en in de toekomst zorgeloos gebruik van hun draadloze microfoons. En u? Bent u al overgestapt? Als professionele partner voor audiovisuele oplossingen en systeemintegratie zien wij het als onze taak om u te helpen met advies. Contacteer BIS dus tijdig.

Lees hier de officiële bron na.

Actie ondernemen? Bel 015 – 287 487 of vul het formulier in op onze website.
Vraag naar de afdeling Customer Service & Support.

Gratis advies over Nieuws? BIS|Econocom helpt je graag verder:

015 287 487
Vraag / Offerte