Nieuws

Samsung vergroot veiligheid op wegen

28-07-2015 16:00

Samsung is wereldmarktleider op het gebied van LCD displays voor de zakelijk markt. Een positie die Samsung onder andere heeft verworven door de continue ontwikkeling van toonaangevende innovaties. Samsungs aanhoudende zoektocht naar toepassingen waarbij displaytechnologie een toegevoegde waarde biedt, heeft dit keer zelfs geleid tot een levensreddende LCD oplossing.


Om het aantal verkeersdoden in Argentinië door gevaarlijke inhaalmanoeuvres op eenbaanswegen terug te brengen, heeft Samsung de achterzijde van een vrachtwagen uitgerust met een videowall van vier displays. In de cabine van de truck staat een camera opgesteld. De beelden die deze camera maakt worden real-time en draadloos naar de displays gestreamd. Achterliggers van de vrachtwagen kunnen op deze manier de verkeersituatie veel beter inschatten waardoor het aantal gevaarlijke situaties/dodelijke ongelukken aanzienlijk kan worden teruggedrongen.

Als strategisch partner van Samsung zijn we erg trots op deze ontwikkelingen. Het is goed om te zien hoe technologie kan worden ingezet om de verkeersveiligheid te vergroten.

Zoals u ziet zijn de toepassingen met LCD displays eindeloos. Wilt u advies over Samsung oplossingen voor uw situatie? Bel 0180 – 486.777 of vul het contactformulier in.

Gratis advies over Nieuws? BIS|Econocom helpt je graag verder:

015 287 487
Vraag / Offerte