Nieuws

De 7 dingen die uw vergaderruimte in de toekomst zal kenmerken

28-05-2015 15:09 Onze wensen voor het onderling kunnen delen, bespreken en bewerken van informatie veranderen sterk. Ook in de vergaderruimte. Denk bijvoorbeeld aan de behoefte om alle aanwezige apparaten met elkaar te verbinden. Zo moeten laptops en tablets zonder problemen op het netwerk kunnen, moet data ook op ieders eigen apparaat én een centraal display bekeken kunnen worden en moet data eenvoudig heen en weer gestuurd kunnen worden.

Deze ontwikkeling zal de komende jaren in versneld tempo doorgaan. En dat biedt kansen. Ook voor uw organisatie. Met de juiste oplossingen kunt u veel meer uit uw vergaderruimte halen. Wat de komende jaren een absolute must wordt in uw vergaderruimte:

Grote beeldschermen of videowalls met hoge resolutie
Met een groter beeldoppervlak kan meer tegelijkertijd getoond worden en blijven deelnemers langer aandachtig luisteren. Er is ook – letterlijk – meer ruimte voor detail. Draadloos presenteren
Deelnemers aan een vergadering moeten draadloos hun scherm kunnen delen met anderen en met het centrale beeldscherm. De content moet bovendien eenvoudig te bedienen zijn, bijvoorbeeld met de smartphone.
Meer schermen voor meer content
Door verschillende soorten content te kunnen laten zien op verschillende schermen blijft er vaart in de vergadering en gaat er geen tijd verloren aan het wisselen van bronnen en kabels.
Samenwerken in de cloud
Een team moet in een online omgeving kunnen samenwerken aan gedeelde documenten. Iedereen kan op hetzelfde moment informatie bekijken en bewerken, vanaf welke plek dan ook.
Dynamischere presentaties
Presentaties met meer mogelijkheden om uw verhaal dynamischer en visueler over te brengen. Nieuwe technologie maakt het mogelijk. Zo houdt u de aandacht van uw publiek langer vast.
Snellere besluitvorming
Door sneller en makkelijker informatie uit te wisselen tussen apparaten kunnen beslissingen sneller genomen worden. Alle beschikbare informatie moet ad-hoc bekeken en vergeleken kunnen worden om een goed overwogen beslissing te kunnen nemen.
Aantekeningen vastgelegd
Nu zijn we vaak afhankelijk van wat de notulist tijdens een vergadering heeft genoteerd. Binnenkort worden content en notities op het (digitale) whiteboard opgenomen door camera’s. In aanvulling op het verslag van de bespreking kan het geheugen zo nog even opgefrist worden.

De vergaderruimte bevindt zich in een transformatiefase naar een dynamische en vernieuwende omgeving. BIS is uw partner om deze omgeving ook bij u te realiseren.

Benieuwd hoe wij uw vergader-, overleg- of videoconferenceruimte kunnen inrichten?
Ga naar onze speciale pagina over vergaderruimtes of bel 015 287 487 .

Bron: http://www.itproportal.com

Gratis advies over Nieuws? BIS|Econocom helpt je graag verder:

015 287 487
Vraag / Offerte