Nieuws

De toegevoegde waarde van totaalinrichting van videoconference ruimtes

02-02-2015 14:55

Videoconferencing wordt inmiddels door (bijna) iedere organisatie omarmd. En niet zonder reden. Want videoconferencing brengt mensen samen, waar zij zich ook bevinden. En videoconferencing heeft o.a. als voordeel dat het de informatie-uitwisseling en kennisdeling bevordert, terwijl het de foutenkans en operationele kosten terugdringt. Meer voordelen van videoconferencing vindt u hier.

Gelet op het toenemende belang van video conference is het verklaarbaar dat de fabrikanten de mogelijkheden om te kunnen video conferencen sterk hebben uitgebreid. Was videoconferencing in de beginjaren iets dat je alleen kon doen in speciale ruimtes, vandaag de dag is het supereenvoudig om met een desktop, laptop, tablet of smartphone aan een videoconference mee te doen. Waar een deelnemer zich ook bevindt, videoconferencing verbindt hem visueel met zijn gesprekspartners.

Overigens betekent dit niet dat speciaal ingerichte videoconference ruimtes hun belang verloren hebben. Integendeel! Door te kiezen voor ruimtes waarin ook meubilair, verlichting, tafelopstelling, zichtlijnen, lichtinval en kleurgebruik zijn afgestemd op de videoconference, worden het effect van een videoconference en de daarmee samenhangende voordelen versterkt.

Om het effect van videoconferencing nog verder te versterken kiezen organisaties er zelfs voor om op verschillende locaties identieke videoruimtes in te richten. Door te zorgen dat de verschillende ruimtes dezelfde indeling, uitstraling en kleurgebruik hebben, wordt de illusie van het “samen in één en dezelfde ruimte zitten” verder versterkt. Daarbij is gebleken dat de uniformiteit in oplossingen en uitstraling door de gebruikers als prettig wordt ervaren, het vertrouwen in de oplossing vergroot en stimulerend is voor het gebruik.

Overigens blijkt dat totaalinrichting het gebruik van desktop en mobiele videoconference niet uitsluit, maar daar op aansluit. In figuurlijke en letterlijke zin. De techniek maakt het namelijk prima mogelijk om met tablet, smartphone, laptop of desktop aan te haken aan een videoconference, die in een speciaal daarvoor ingerichte ruimte wordt gehouden. De combinatie van deze elementen zorgt dat videoconference doordringt tot in het primaire proces van organisaties. En juist daar brengt het de meeste voordelen.

Meer weten over de toegevoegde waarde van goed ingerichte videoconference ruimtes? Bezoek ons op de ISE. Wij staan op de stand van onze partner VisionsConnected.

Meer informatie? Gratis aanmelden? Meedoen met de rondleiding? Klik hier.
Of bel BIS: 015 287 487 en vraag iemand van de marketingafdeling.

Gratis advies over Nieuws? BIS|Econocom helpt je graag verder:

015 287 487
Vraag / Offerte