Akoestische Meting

Perfect geluid door akoestische analyse

Een goede weergave van spraak en/of muziek is een basisvoorwaarde voor succesvolle presentaties en informatieoverdracht; ongeacht het doel van de bijeenkomst en het type ruimte. Behalve dat geluid belangrijk is, is het ook vaak complex. Rondzingende microfoons, weerkaatsingen tegen muren en irritante echo’s zijn helaas meer regel dan uitzondering. Eenvoudig te voorkomen door vooraf een uitgebreide virtuele analyse te laten maken van het akoestische gedrag van uw geluidssysteem.

Akoestisch model van uw geluidssysteem

Onze kennis op het gebied van audio en onze nauwe samenwerking met A-merk leveranciers zoals BOSE maken het mogelijk om voor iedere type ruimte – ongeacht de vorm of afmeting - vooraf een akoestisch model te maken van het gewenste geluidssysteem. Middels een geavanceerd programma creëren onze audiodesigners en consultants zorgvuldig een model van de faciliteit waarbij alle mogelijke luidsprekers gericht, gedraaid, verplaatst en in- of juist uitgeschakeld kunnen worden. Het is zelfs mogelijk om vertragingen in te bouwen. Uiteraard wordt ook rekening gehouden met de akoestische eigenschappen van de gebruikte materialen in de betreffende ruimte en kunnen de audiodesigners zelfs onderzoeken hoe het aantal mensen of de relatieve vochtigheid in een ruimte het geluid beïnvloeden.

Deze akoestische analyse heeft slechts één doel… ervoor zorgen dat ongewenste echo's en overmatige galm worden voorkomen, de spraakverstaanbaarheid optimaal is en muziek of ander geluid perfect klinkt, waar u zich ook bevindt in de betreffende ruimte. Kortom audio zoals (u) het hoort.

Ga terug naar Geluid.

Gratis advies? BIS|Econocom helpt je graag verder:

015 287 487
Vraag / Offerte