Referenties

Gemeente Lansingerland

Gemeente Lansingerland is ontstaan uit de fusie tussen Bergschenhoek, Bleiswijk en Berkel en Rodenrijs. Door het samengaan van deze gemeenten - met elk een eigen en herkenbaar karakter – is een interessante mix van stedelijke en landelijke kwaliteiten ontstaan. Een aantrekkelijke plaats om te wonen, te werken, te recreëren, kortom te leven. Lansingerland wil die aantrekkelijke mix voor de toekomst veilig stellen door zich actief en daadkrachtig op te stellen. Een krachtdadig bestuur met korte lijnen is daarbij onmisbaar. Mede daarom werd besloten de drie gemeentehuizen samen te voegen tot één gemeentehuis in Bergschenhoek.

Voordat de nieuwbouw op de prachtige locatie is gerealiseerd, is binnen de gemeente uitvoerig nagedacht over de audiovisuele inrichting van meerdere centrale ruimten en de door het gebouw verspreid liggende vergaderruimten. Doel hiervan was om te zorgen voor de juiste faciliteiten voor vergaderingen, presentaties, discussies, besprekingen, ceremonieën en informatieoverdracht in o.a. Raadzaal, Trouwzaal, Calamiteitenruimte, Burgemeesterskamer, Bestuurskamer, Bedrijfsrestaurant, de Centrale Hal en meerdere kleine(re) vergader- en presentatieruimten.

Gezien de omvang van het project is de gemeente Lansingerland een openbare aanbesteding gestart waaraan alle marktpartijen mochten meedoen. Onderdeel van de beoordeling van de inschrijvingen was het uitgebrachte advies en de daarbij behorende prijsstelling, maar ook werd gekeken naar deskundigheid, financiële ratio’s, certificeringen, servicemogelijkheden en referentieprojecten van de inschrijvende partijen. BIS bleek op alle onderdelen hoog te scoren en kreeg het vertrouwen om de opdracht uit te voeren. Met name het advies van BIS om de flatpanel displays te integreren in de BIS VisionLine was onderscheidend; waarbij aanvullend wel werd verlangd dat de hoeken van de VisionWalls afgerond zouden worden.

Het eindresultaat mag gezien worden… de kleine vergader- en presentatieruimten zijn voorzien van 32 inch (80 cm) of 55 inch (140 cm) monitoren voor aansprekende presentaties, kennisdeling en informatieoverdracht. Naast deze kleinere ruimtes zijn meerdere grote vergaderruimtes - inclusief de Bestuurskamer - voorzien van een 65 inch touch display (165 cm), die is geïntegreerd in een VisionWall en zorgt voor boeiende interactiviteit tijdens vergaderingen en besprekingen. Verder heeft BIS de kamer van de Burgemeester en van de Secretaris en Griffier voorzien van prachtige flatpanel displays met een grootte van respectievelijk 55 inch (140) en 46 inch (117 cm).

BIS raadzaal inrichting bij gemeente lansingerland

In de Trouwzaal zijn een krachtige projector en een schitterend audiosysteem geïntegreerd voor perfecte beeldweergave en dito verstaanbaarheid. Fraai is ook de Calamiteitenruimte. Een ruimte met meerdere monitoren en een complete videoconference oplossing, zodat tijdens crises snel en adequaat opgetreden kan worden, alle informatie binnen handbereik is en face-2-face met andere partijen kan worden overlegd; ook als zij zich op een totaal andere locatie bevinden.

Elders in het gemeentehuis wordt gebruik gemaakt van de BIS PresenTable (interactief display en touch table in één) en de Trainingsruimte is uitgerust met een interactief SMART board. Het Bedrijfsrestaurant heeft een VisionWall met 65 inch display (165 cm), in de Centrale Hal is een VisionWall met twee 65 inch (165 cm) displays geplaatst en bij de balies en op de verdiepingen wordt informatie verspreid via meerdere monitoren van 46 inch (117 cm) en 65 inch (165 cm).

Wat verder in het oog springt, zijn de in de Raadzaal gerealiseerde BIS oplossingen. Dankzij de high-end projector met 8.000 ANSI Lumen lichtopbrengst is elke presentatie of andere vorm van informatieoverdracht voor iedere aanwezige goed zichtbaar; gedetailleerd, kleurecht en zonder vervorming. Daarnaast wordt datgene, dat in een debat of vergadering gezegd wordt, versterkt via een draadloos discussiesysteem van Taiden. De Taiden systemen worden heel veel toegepast, ook tijdens grote internationale conferenties en conventies, en hebben als unieke eigenschap dat de signaaloverdracht via IR gaat (Infrarood). Daardoor hebben deze systemen geen last van storingen als gevolg van de vervuiling van de WiFi frequentieband. Net als alle beschreven oplossingen worden ook de oplossingen in de Raadzaal bediend met behulp van een fraai bedieningssysteem van Crestron.

BIS ID narrowcasting bij gemeente lansingerland

Al met al opnieuw een prachtige oplossing, die door BIS gerealiseerd mocht worden. Wij danken de Gemeente Lansingerland voor het vertrouwen en wensen hen heel veel efficiency, daadkracht, plezier en gebruiksgemak toe met hun AV & ICT solutions van BIS.

Ga terug naar het referentieoverzicht.

Gratis advies over Referenties? BIS|Econocom helpt je graag verder:

015 287 487
Vraag / Offerte

Uw ruimte

Raadzaal
Raadzaal

Discussie, debat en digitale verslaglegging in uw raadzaal

lees meer
Vergaderruimte
Vergaderruimte

Efficiënt vergaderen in de juiste ambiance

lees meer
Wachtruimte
Wachtruimte

De juiste ambiance in uw wachtruimte

lees meer
meer ruimtes

Nieuws

28/10 EVENT: Behoefte aan veilig samenkomen, vergaderen en inzicht in je kantoorbezetting?

28/10 EVENT: Behoefte aan veilig samenkomen, vergaderen en inzicht in je kantoorbezetting?

Poly Studio P21 - Uw persoonlijk workplace device?

Poly Studio P21 - Uw persoonlijk workplace device?

Toename in complexiteit door de multilocation factor?

Toename in complexiteit door de multilocation factor?

nieuws