Ontdek de 5 voordelen van Videoconferencing

Ontdek de 5 voordelen van Videoconferencing

16-07-2019 Geschreven door Jeroen Rens

online_samenwerken_hoofdvisual.jpgHoe schuif je vandaag nog aan bij een meeting in China? En hoe ontmoet je klanten en relaties zonder daarvoor in de auto of trein te stappen? Met videoconferencing! Jeroen Rens, Sales Manager bij BIS|Econocom (marktleider op het gebied van o.a. videoconference-oplossingen) geeft je hieronder vijf voordelen.

Naast de kosten- en tijdsbesparing, ben je efficiënter en draag je ook nog eens bij aan een beter milieu. Ik verbaas me dan ook regelmatig dat er nog zoveel organisaties zijn die hier geen gebruik van maken. De moderne videoconferencesystemen zijn bovendien eenvoudiger en intuïtiever te bedienen dan ooit te voren. Het opzetten van een internationaal videogesprek is niet lastiger dan het bellen met een smartphone. En door deze oplossing in een as-a-service abonnement af te nemen, valt de investering ook nog te overzien.

De voordelen van videoconferencing zijn groot. Voor iedere organisatie in elke branche. Hieronder zet ik de belangrijkste voordelen op een rijtje. 

1.  Betere communicatie

snel en toch persoonlijk samenwerken terwijl je op verschillende fysieke locaties aanwezig bent. Een helpdesk die via video of een virtuele receptionist(e) bereikbaar is. Of de aanwezige kennis in je organisatie aanboren of verspreiden. Mede dankzij videoconferencing worden projecten sneller, efficiënter en nauwkeuriger opgepakt en verlopen brainstormsessies effectiever.

2.  Betere besluitvorming

80% van onze communicatie is non-verbaal. Het op de juiste manier interpreteren van lichaamstaal en het hebben van goed oogcontact zijn zelfs belangrijker dan wat er gezegd wordt. Deze non-verbale communicatie mis je bij een conference call. Videoconferencing stelt je in staat om informatie beter te interpreteren, waardoor je beter gefundeerde beslissingen neemt.

3. Effectievere trainingen en events

vanuit je eigen kantoor of werkplek een productupdate of annoncering bijwonen? Met videocommunicatie zorg je ervoor dat iedere gewenste communicatie of training zonder fysieke verplaatsing te volgen is. Bijkomende kosten zoals bijvoorbeeld de zaalhuur en catering van een locatie komen te vervallen.

4. Snellere werving & selectieprocedures

Door een videoclient ter beschikking te stellen, kan de eerste sollicitatieronde eenvoudig vanuit huis worden gehouden. Dit scheelt tijd en reiskosten. Zeker internationaal opererende organisaties profiteren van de voordelen van videoconferencing bij het invullen van een vacature.

7. Optimalisatie van de IT omgeving

de levensader van iedere organisatie is het IT netwerk. Omdat ook telefonie en video steeds vaker in dit netwerk geïntegreerd worden, droomt iedere IT manager ervan om deze verschillende ‘werelden’ perfect op elkaar aan te laten sluiten. Moderne videoconference systemen zorgen hiervoor.

Al deze voordelen versterken stuk voor stuk de innovatiekracht en het onderscheidend vermogen van organisaties. Terwijl ook nog eens flink op kosten bespaard wordt. Er zijn nog veel meer voordelen en toepassingen te bedenken, maar die hangen af van de specifieke situatie.

Eens samen uitgebreider van gedachten wisselen over dit boeiende onderwerp? Bel of e-mail me en we maken een afspraak. Ik kijk ernaar uit!

Meer informatie? Download ons e-Book.

Download e-Book 

 

Jeroen Rens

Written by Jeroen Rens

Sales Manager

Gratis advies? BIS|Econocom helpt je graag verder:

015 287 487
Vraag / Offerte