Ontwerp en totaalinrichting
van uw audiovisuele ruimtes en oplossingen

Voor de totaalinrichting van uw ruimtes vertrouwt u de gediplomeerde interieurarchitecten en specialisten van BIS Interior Projects. In de ontwerpen van de BIS interieurarchitecten wordt veel aandacht besteed aan het interieur, meubilair, de stijl en het verlichtingsplan. Natuurlijk ontbreekt een inspirerend kleuradvies daarbij niet en past het gehele ontwerp prima bij uw huisstijl.

Overigens wordt ook de volledige AV & ICT apparatuurkeuze in het ontwerp betrokken, zodat er een perfecte harmonie ontstaat tussen de te integreren AV & ICT oplossingen en de ruimte zelf. Het resultaat? Een schitterend gevisualiseerd concept voor de voor u optimale ruimte(s) om te kunnen werken, presenteren, informeren en/of communiceren.

Voor het gehele traject heeft u één aanspreekpunt, waar u terecht kunt voor:


Ruimteontwerp

Ruimteontwerp Creatief en professioneel ontwerp van uw ruimtes door gediplomeerde interieurarchitecten. Uw wensen schitterend gerealiseerd.

Integratie AV & ICT
oplossingen

Integratie AV & ICT oplossingen Fraaie, naadloze integratie van krachtige en veelzijdige audiovisuele & ICT apparatuur in uw ruimte(s). Het plaatje compleet.


Vergadermeubilair

Vergadermeubilair De BIS AvinterioLine en VisionLine: vergadertafels, ander meubilair en mediawanden met geïntegreerde AV & ICT apparatuur.


Verlichting

Verlichting Slimme verlichtingsoplossingen, nauwkeurig afgestemd op het gebruik van uw ruimte(s) en de daarin aanwezige apparatuur.


Vloer, wand &
plafond

Vloer, wand & plafond Creëer de ideale omgeving met de juiste combinatie van vloerbekleding, wanddecoratie en plafondsystemen.

Partner voor
architecten

Partner voor architecten Kennisdeling en advies over AV & ICT techniek en infrastructuur. Voor architecten en interieurontwerpers.


Volledige services

Volledige services Van A tot Z ontzorgd. Alle aspecten van ontwerp, realisatie en onderhoud op professionele wijze verzorgd en afgestemd.


Ruimteontwerp

Vernieuwende totaalinrichting van iedere ruimte. Ook voor U!

In het ontwerp voor uw ruimtes integreren wij altijd hoogwaardige componenten en materialen, waarbij veel aandacht wordt besteed aan betrouwbaarheid, gebruikersvriendelijkheid, esthetica, verlichting en akoestiek. De optimale invulling van uw wensen en eisen is altijd ons ultieme doel. Een doel dat wij nastreven en behalen. U zult het zelf zien. Natuurlijk zijn wij ook uw partner voor het ontwerp en de inrichting van eenvoudigere ruimtes. Of voor de renovatie of herinrichting van uw bestaande ruimtes.

kantoor inrichting, multimediawand, boardroom, vergadertafels, vergadermeubilair, kantoormeubelen kantoormeubelen, inrichting, multimediawand, vergaderruimte, vergadertafels, vergadermeubilair

Gebruikersdoel is bepalend

De keuzes die tijdens de ontwerpfase gemaakt worden, worden bepaald door het gebruiksdoel van de ruimte. Is de ruimte met name bedoeld als trainingsruimte of toch meer als vergaderkamer? Is het de bedoeling om in de ruimte lokaal te kunnen samenwerken of internationaal te kunnen brainstormen? Wilt u kleinschalige, interactieve seminars houden of is het juist de bedoeling om grotere(re) groepen te kunnen toespreken? Iedere toepassing vraagt om een eigen aanpak, indeling, stoffering, meubilair en apparatuurkeuze. Overigens hebben wij op basis van deze uitgangspunten kant-en-klare concepten bedacht. U hoeft uw ruimte alleen nog maar te kiezen.

Mate van flexibiliteit en interactie

Mede afhankelijk van het gebruiksdoel is de vraag naar gewenste flexibiliteit en interactie. Wilt u een ruimte voor één doel gebruiken (bv. videoconferencing of digital signage) of krijgt een ruimte meerdere bestemmingen? Met name als een ruimte voor meerdere doeleinden gebruikt zal worden, is het belangrijk te kiezen voor meubilair en apparatuur, die flexibel en eenvoudig in verschillende settings zijn op te bouwen en in te delen.

Ruimteontwerp

Integratie AV & ICT oplossingen

Integratie van geavanceerde AV & ICT oplossingen

De kracht van BIS Interior Projects zit in de kennis, vaardigheden en ervaring om omgevingsfactoren optimaal te combineren met veelzijdige en kwalitatief hoogwaardige audiovisuele producten, die garant staan voor optimale kwaliteit en functionaliteit; van projectie tot bedieningssystemen en van videoconference tot digital signage. Als u kiest voor BIS dan kiest u voor kwaliteitsvolle oplossingen, waarin het gebruikersgemak tot kunst is verheven en waaraan - naast gebruikersvriendelijkheid - de volgende peilers ten grondslag liggen:

 • Bedrijfszekerheid
 • Trends in technologie en toepassingen
 • Innovatie
 • Goede prijs/kwaliteitsverhouding
 • BIS adviseert en realiseert ook uw elektrotechnische infrastructuur. Kijk voor meer informatie bij Elektrotechniek. Natuurlijk kunt u altijd bij BIS terecht voor maatwerkoplossingen. Maar wist u dat de kans groot is dat u uw wensen perfect kunt invullen met één van onze kant-en-klare concepten voor communicatieve ruimtes?


  Vergadermeubilair

  Integreer audio en video apparatuur op een bijzondere manier

  kantoormeubelen, vergadertafel, stoelen, Vergadertafels, vergadermeubilair, inrichting

  Een bijzonder interessante aanvulling op de geavanceerde audiovisuele oplossingen van BIS is de zeer complete lijn, prachtig vormgegeven presentatie- en vergadermeubilair. Daarbij leveren we zowel meubels van gerenommeerde meubelfabrikanten - zoals Holzmedia, Wilkhahn en Wini – als een lijn vergadermeubilair ontworpen door de BIS interieurarchitecten; de BIS VisionLine.

  Alle onze meubels hebben als gemeenschappelijke kenmerken dat ze fraai zijn afgewerkt, doordachte kabeldoorvoer hebben, geïntegreerde audiovisuele techniek en slimme bedieningsystemen en aansluitpunten. Hierdoor is alle apparatuur op een bijzondere manier in uw interieur te integreren en creëert u een zeer comfortabele omgeving. Lees hier meer over de verschillende meubels, de integratie van audio en video en de afwerkmogelijkheden.

  BIS VisionLine: ruimte-inrichting met visie

  Vergadertafels, vergadermeubilair, inrichting, kantoormeubelen, multimediawand

  De VisionLine is een door de BIS interieurarchitecten ontworpen lijn prachtige multimediawanden, (samen)werkplekken en accessoires ontworpen, waarmee u uw ruimtes helemaal af maakt. Deze lijn meubilair is door onze interieurarchitecten bedacht op basis van ervaringen uit de praktijk van alledag en de wensen van grotere en kleinere klanten. Alle meubels hebben als gemeenschappelijke kenmerken dat ze fraai zijn afgewerkt, doordachte kabeldoorvoer hebben, geïntegreerde audiovisuele techniek en slimme bedieningsystemen en aansluitpunten.Lees meer over de BIS VisionLine.

  Maximaal comfort met de perfecte stoel

  Vergaderstoelen, vergadermeubilair, inrichting, kantoormeubelen

  Om uw vergadercomfort verder te vergroten, levert BIS u ook een bijzondere lijn Wilkhahn stoelen, die internationale vermaardheid genieten en bekend staan vanwege hun schitterende, functionele design en ongeëvenaarde zitcomfort. Gun uzelf maximaal comfort met de perfecte stoel. Gun uzelf een Wilkhahn stoel. Met Wilkhahn weet u zeker dat u goed zit.

  U heeft de keuze uit een select aantal modellen:

 • Bureaustoelen
 • Vergaderstoelen
 • Bureaufauteuils
 • Vergaderfauteuils
 • Boardroom fauteuils
 • Zithoeken
 • Lees meer over onze vergaderstoelen.  Verlichting

  Gebruik van de juiste verlichting

  Licht is belangrijk. Het gebruiksdoel van een ruimte heeft invloed op het gebruik van (natuurlijk) licht. Als uw ruimte regelmatig voor presentaties gebruikt wordt, mag het natuurlijke licht geen invloed hebben op de duidelijkheid cq zichtbaarheid van de presentaties. Een ander voorbeeld is dat de verlichting in een videoconference ruimte zó in de ruimte geïntegreerd moet zijn dat er vanuit verschillende hoeken indirect licht schijnt, zodat harde schaduwen worden voorkomen. BIS adviseert en levert alle mogelijke soorten en vormen lichtdragers.

  Indrukwekkende en energiezuinige LED verlichtingsoplossingen

  Een van de verlichtingsoplossingen van BIS wordt gevormd door de slimme en innovatieve LED verlichtingssystemen, gebaseerd op state-of-the-art technologie en met veel aandacht voor design. Door hun veel langere levensduur, (mechanische) schokbestendigheid, geringe energiebehoefte en lagere warmteontwikkeling zijn LED oplossingen een voordelig en milieuvriendelijk alternatief. Daarnaast vormt LED de perfecte basis voor creatieve ideeën en nieuwe verlichtingsoplossingen, is LED harmonieus integreerbaar in de architectuur en leveren deze oplossingen een betrouwbare oriëntatieverlichting. Lees meer over LED verlichting.


  Vloer, wand & plafond

  Inrichting van vloer, wand & plafond

  De gewenste indeling, de gebruikte stoffering, het gekozen meubilair en de geïntegreerde verlichting zijn voor een groot gedeelte bepalend voor het karakter van een ruimte. Maar daarmee is nog niet alles gezegd. Ook de vloer, wanden en het plafond dragen bij aan de sfeer en uitstraling. Daarom bieden wij onze opdrachtgevers een enorm assortiment vloerbedekkingen (tapijt, linoleum, soepele vinyl, kurk, laminaat, parket), wandbekledingen (stucwerk, sierpleisters, verftechnieken, spuit- en borsteltechnieken, talloze behangsoorten etc.) en plafondsystemen (zwevend, verlaagd, spanplafonds, lamellen plafonds, gipsplafonds etc.).

  Inspirerende wanddecoraties voor inspirerende werkruimtes

  klaslokaal, muurdecoratie

  Onderscheidt u met wanddecoraties en creëer een omgeving waarin iedereen met plezier werkt. Onze interieurarchitecten ontwerpen unieke en sfeervolle wanddecoraties, die stimuleren, enthousiasmeren en de creativiteit bevorderen. We houden rekening met vloeren, wanden, plafonds, verlichting en stoffering. Het resultaat? Inspirerende wanddecoraties die opvallen omdat ze een verlengstuk zijn van uw eigen organisatie en huisstijl. Klik hier voor een aantal aansprekende voorbeelden. Kortom: saaie vergaderruimtes en inspiratieloze kantoren zijn met BIS verleden tijd.

  BIS Panorama Ceilings. Haal buiten naar binnen!

  De BIS Panorama Ceiling – die onderdeel is van meerdere slimme BIS concepten - is een revolutionaire oplossing om in uw kantooromgeving, wacht- of behandelkamer de voordelen van daglicht naar binnen te halen. Een BIS Panorama Ceiling is een op maat gemaakt plafondsysteem, dat bestaat uit platen die bedrukt zijn met professionele fotografie. De platen zijn geïntegreerd in het plafond van uw werkomgeving en kunnen in alle vormen en maten geleverd worden. Rond, vierkant, ovaal en op maat gemaakt, de keus is aan u. De hoog frequente daglichtbuizen maken de visualisaties levensecht. U waant zich in elk gewenste omgeving.

  De BIS Panorama Ceilings maken van elke ruimte een stijlvolle, verfrissende en eigentijdse omgeving, waarin het mogelijk is om prettig en comfortabel te vergaderen en presenteren. De innovatieve oplossing combineert het nuttige met het aangename. Naast dat de natuurfoto’s een sfeervolle en stijlvolle ruimte creëren, zorgt het plafondsysteem voor rust, attentiewaarde en langere concentratie. Dit motiveert en werkt prestatieverhogend.

  wachtruimte, werkplek, restaurant, panoramaceiling wachtruimte, werkplek, restaurant, panoramaceiling

  BIS biedt ook de mogelijkheid om middels plafondprojectie sfeer te brengen in uw vergaderomgeving. Kijk hier voor meer informatie.


  Partner voor architecten

  Ook voor architecten kan en wil BIS veel betekenen

  Als architect bent u nauw betrokken bij nieuwbouw- en/of renovatieprojecten. Zeer waarschijnlijk zult u ook oplossingen op het gebied van presenteren, informeren en communiceren in deze projecten integreren, zoals o.a. boardrooms, vergaderzalen en trainingsruimtes, maar ook wachtruimtes, digital signage en videoconference.

  Wij kunnen ons voorstellen dat u daarbij graag een deskundige partner inschakelt. BIS denkt ook graag en deskundig mee met u als architect of interieurontwerper. Daarbij zullen we u niet vertellen hoe u een gebouw moet ontwerpen en/of inrichten. Maar u kunt wel profiteren van onze kennis en ervaring op het gebied van AV & ICT. Als geen ander weten wij wat AV techniek is en hoe audiovisuele oplossingen in een ruimte én in de ICT infrastructuur geïntegreerd kunnen worden.

  Voordelen:

 • Optimale integratie van apparatuur in ruimtes
 • Optimale integratie van apparatuur in meubilair
 • Advies over juiste verlichting voor projectie en videoconference
 • Volledige integratie van bekabeling in wanden, plafonds en vloeren
 • Geen vloerpotten op zichtplekken
 • Juiste plafondverdeling voor apparatuur

 • Neem daarom contact op met onze gediplomeerde interieurarchitecten. Zij spreken “uw taal”, u kunt hen gebruiken als sparringpartner én zij adviseren u graag over de optimale audiovisuele infrastructuur. Daarnaast kunnen zij de audiovisuele paragraaf in het bestek of een volledig Programma van Eisen voor u schrijven. Uw dienstverlening zal nog beter worden.


  Services

  Als “hoofdaannemer” voert BIS het totale projectmanagement voor u en zorgen wij voor een optimale projectbegeleiding. Lees hier meer over ons uitgebreide serviceprogramma.